mk-MKen-US
Општина
Центар

Новости

Известување

 • 27 јуни 2017
 • Број на прегледи: 4
 • 0 Коментари
Известување
Со оваа средба и официјално започнува проектот, кој е поддржан и од Министерството за внатрешни работи, а кој има за цел заштита на урбаната опрема од вандализам и континуирано уништување.

Општина Центар започнува со еден од најзначајните проекти- комплетно ќе ја реконструира улицата „Ѓуро Ѓоновиќ“ во Маџир Маало

 • 27 јуни 2017
 • Број на прегледи: 12
 • 0 Коментари
Општина Центар започнува со еден од најзначајните проекти- комплетно ќе ја реконструира улицата „Ѓуро Ѓоновиќ“ во Маџир Маало
Општина Центар почнува со реализација на овој проект и ќе направи комплетна реконструкција на коловозот и тротоарите на улицата во вкупна должина од 240 метри.

Општина Центар го реконструираше водоводот и коловозот на „Људевит Гај" во Дебар Маало

 • 23 јуни 2017
 • Број на прегледи: 34
 • 0 Коментари
Општина Центар го реконструираше водоводот и коловозот на „Људевит Гај" во Дебар Маало
Жителите на улицата „Људевит Гај“ живеат во срцето на Центар, во Дебар Маало. Но секојдневно, при најмал дожд, се бореа со вировите полни вода, а движењето и возењето автомобил не беше безбедно. Улицата беше целосно руинирана и жителите се жалеа кај градоначалникот Андреј Жерновски.

Соопштение 23.6.2017

 • 23 јуни 2017
 • Број на прегледи: 42
 • 0 Коментари
Соопштение 23.6.2017
Општина Центар цели четири години беше изложена на инспекции и контроли. Во рамки на финансиската полиција, според наши  информаци, имало специјлано задолжени луѓе да ги следат јавните набавки и најдат сомнителни зделки.

Општина Центар: Дивите препродавачи на "Зелен пазар" да ги отстранат нелегалните тезги

 • 22 јуни 2017
 • Број на прегледи: 31
 • 0 Коментари
Општина Центар: Дивите препродавачи на "Зелен пазар" да ги отстранат нелегалните тезги
Општина Центар ги поддржува и ќе учествува во сите активности и мерки донесени на состанокот за успешно надминување на состојбата со и околу "Зелен пазар", во рамките на своите надлежности.

Стражарски служби се грижат за безбедноста и мирот на граѓаните во Центар

 • 21 јуни 2017
 • Број на прегледи: 31
 • 0 Коментари
Стражарски служби се грижат за безбедноста и мирот на граѓаните во Центар
Во рамките на проектот „Го чуваме нашиот Центар“, поставени се стражарски брендирани куќички на седум локации на територијата на општината, и тоа пет во Градски ѕид, една во Капиштец и една во Пролет.

Одлука за избор на кандидат по интерен оглас бр. 1/2016

 • 20 јуни 2017
 • Број на прегледи: 42
 • 0 Коментари
Одлука за избор на кандидат по интерен оглас бр. 1/2016

Одлука на Секретарот на ОПШТИНА ЦЕНТАР - Скопје за избор на кандидат по интерен оглас бр.1/2016

Нова енергетски ефикасна фасада, современо детско игралиште и чуварница во “Пролет“

 • 20 јуни 2017
 • Број на прегледи: 41
 • 0 Коментари
Нова енергетски ефикасна фасада, современо детско игралиште и чуварница во “Пролет“
Досега во Општина Центар 15 згради добија енергетски ефикасни фасади и сето тоа е направено без ниту еден денар помош од централната власт.

„Ми се смени животот“ - Жерновски ги посети корисниците на „Центар се грижи за возрасните“

 • 19 јуни 2017
 • Број на прегледи: 48
 • 0 Коментари
„Ми се смени животот“ - Жерновски ги посети корисниците на „Центар се грижи за возрасните“
Општина Центар особено се грижи за возрасните, бидејќи како што вели градоначалникот Жерновски, тие се наши родители, кои нѐ воспитаа и негуваа. Сега вели, на нас е редот да се грижиме за нив.
123