mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Буби-олдтајмери на Боемска

 • 30 јуни 2015
 • Број на прегледи: 1757
 • 0 Коментари
Буби-олдтајмери на Боемска
На Боемска улица денеска  беше преполно, едни дојдоа да ги покажат своите Буби-олдтајмери, други да се потсетат на некои поранешни времиња.

Реконструиран дел од улицата 487 во Дебар Маало

 • 29 јуни 2015
 • Број на прегледи: 983
 • 0 Коментари
Реконструиран дел од улицата 487 во Дебар Маало
Општина Центар ја ја заврши реконструкцијата на дел од улицата 487 во Дебар Маало. Коловозот беше многу оштетен и не овозможуваше нормално одвивање на сообраќајот, беше изваден и се стави нов.

“Принцезата од шумата“ - утре во паркот Капиштец од 20:00 часот

 • 25 јуни 2015
 • Број на прегледи: 580
 • 0 Коментари
“Принцезата од шумата“ - утре во паркот Капиштец од 20:00 часот
Утре продолжуваме со убавите дружби во рамките на проектот “На одмор сум, во Скопје сум, општина Центар мисли на мене, утре во 20:00 часот, во паркот Капиштец, повелете на театарската претстава “Принцезата од шумата“.

Жерновски и Алтахузер: Очекувања и размислувања за преговорите власт-опозиција

 • 24 јуни 2015
 • Број на прегледи: 911
 • 0 Коментари
Жерновски и Алтахузер: Очекувања и размислувања за преговорите власт-опозиција
Градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски, во својот кабинет оствари средба со амбасадорката на Сојузна Република Германија, Н.Е. Кристине Д. Алтхаузер.

Политичката ситуација – тема на состанокот помеѓу Жерновски и Камсваг

 • 19 јуни 2015
 • Број на прегледи: 659
 • 0 Коментари
Политичката ситуација – тема на состанокот помеѓу Жерновски и Камсваг
Градоначалникот на општина Центар денеска оствари средба со Н.Е. Нилс Рагнар Камсваг, норвешки амбасадор во Белград, задолжен за Македонија.

Наместо дотраената – нова, енергетски ефикасна фасада на зградата кај Сава-Крањ

 • 19 јуни 2015
 • Број на прегледи: 1452
 • 1 Коментари
Наместо дотраената – нова, енергетски ефикасна фасада на зградата кај Сава-Крањ
Општина Центар ја започнува реконструкцијата на осмата фасада, која се наоѓа кај Сава-Крањ (спроти Т.Ц. Рамстор), на булевар Мито Хаџивасилев – Јасмин бр. 30.

Општина Центар со нов камионет ќе го собира шутот и отпадот

 • 19 јуни 2015
 • Број на прегледи: 1330
 • 0 Коментари
Општина Центар со нов камионет ќе го собира шутот и отпадот
Општина Центар набави нов камионет. Од него, освен задоволување на потребите на општината, ќе имаат и граѓаните, кои ќе можат да се ослободат од кабастиот отпад и шутот.

Крај на возачките маки - започна санацијата на дел од улицата 487 во Дебар Маало

 • 18 јуни 2015
 • Број на прегледи: 779
 • 0 Коментари
Крај на возачките маки - започна санацијата на дел од улицата 487 во Дебар Маало
Општина Центар ја започна санацијата на дел од улицата 487 во Дебар Маало. Коловозот беше многу оштетен и не овозможуваше нормално одвивање на сообраќајот. Се вади стариот, искршен асфалт и ќе се става нов.

Од утре почнува проектот “На одмор сум, во Скопје сум, општина Центар мисли на мене“

 • 18 јуни 2015
 • Број на прегледи: 1155
 • 0 Коментари
Од утре почнува проектот “На одмор сум, во Скопје сум, општина Центар мисли на мене“
“На одмор сум, во Скопје сум, општина Центар мисли на мене“, ова е мотото на проектот кој го реализира одделението за образование на општина Центар, во соработка со театарот “Крик“.
1234