mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Известување во врска со ГИС порталот на Општина Центар - Скопје

 • 31 мај 2018
 • Број на прегледи: 309
 • 0 Коментари
Известување во врска со ГИС порталот на Општина Центар - Скопје
Почитувани корисници на веб страната на Општина Центар-Скопје, Општина Центар направи чекор повеќе кон овозможување подобра информираност и вклученост на граѓаните во постапките за донесување на детални урбанистички планови.

Награди за најбрзите и највештите велосипедисти од основните училишта во Центар

 • 29 мај 2018
 • Број на прегледи: 272
 • 0 Коментари
Награди за најбрзите и највештите велосипедисти од основните училишта во Центар
Денеска, учениците од основните училишта во општина Центар се натпреваруваа и ги покажаа своите вештини во возење велосипед. Најдобрите шестмина добија пригодни награди, а две училишта од општина ЦентарООУ Коле Неделковски и Гоце Делчев, добија велосипеди. Настанот беше дел од проектот “Цел Центар на Точак“.

Интерен оглас за пополнување на работно место со унапредување

 • 28 мај 2018
 • Број на прегледи: 481
 • 0 Коментари
Интерен оглас за пополнување на работно место со унапредување

Општина Центар - Скопје распишува интерен оглас за пополнување на работно место со унапредување бр. 2/2018

Општина Центар ќе ја започне реконструкцијата на „Ѓуро Ѓоновиќ“

 • 24 мај 2018
 • Број на прегледи: 283
 • 0 Коментари
Општина Центар ќе ја започне реконструкцијата на „Ѓуро Ѓоновиќ“
Општина Центар ја прифаќа забелешката  од  денешното соопштение на Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ, Центар, иако не наведуваат дека фотографиите и текстот за водата на раскопана улица се однесуваат само  за  Маџир Маало. 

Демант

 • 23 мај 2018
 • Број на прегледи: 278
 • 0 Коментари
Демант

Општина Центар најостро го демантира написот, објавен на портал, во кој се изнесуваат непроверени и неточни информации, единствено со цел да се наштети на имиџот на општината и на градоначалникот Саша Богдановиќ.

Оглас за ангажирање сезонски работник

 • 21 мај 2018
 • Број на прегледи: 121
 • 0 Коментари
Оглас за ангажирање сезонски работник
Поради редовно одржување на чистотата и зголемен обем на работа, Општина Центар – Скопје има потреба од ангажирање на 1 сезонски работник за периодот од 1.6.2018.

Јавна анкета за Предлог ДУП Градска четврт И 06-Пролет

 • 21 мај 2018
 • Број на прегледи: 375
 • 0 Коментари
Јавна анкета за Предлог ДУП Градска четврт И 06-Пролет
Од наредниот понеделник започнува јавната анкета на Предлог Деталниот урбанистички план Градска четврт И 06-Пролет. 

Екипата на „Димитар Миладинов“ првак во фудбал во „Лига Центар“

 • 17 мај 2018
 • Број на прегледи: 305
 • 0 Коментари
Екипата на „Димитар Миладинов“ првак во фудбал во „Лига Центар“

Екипата на  ООУ „Димитар Миладинов“ е првак во фудбал во „Лига Центар 2017/2018“.

Седница на Совет на општина Центар на 22.05.2018

 • 17 мај 2018
 • Број на прегледи: 361
 • 0 Коментари
Седница на Совет на општина Центар на 22.05.2018

Советот на општина Центар ќе ја одржи тринаесеттата седница на Советот.

 Седницата ќе се одржи на 22.05.2018 година /вторник/, со почеток во 14 часот.

1234