mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Општина Центар започна со реконструкција на улицата “Коле Неделковски“

 • 29 мај 2017
 • Број на прегледи: 537
 • 0 Коментари
Општина Центар започна со реконструкција на улицата “Коле Неделковски“
Се асфалтира коловозот на површина од 652 м2 и се поставуваат нови павер елементи на тротоарите на површина од 360 м2. Се врши замена и на рабниците во должина од 360 метри.

Децата со церебрална парализа се личности со име и презиме, општина Центар донесе одлука за нивно згрижување до изградба на новото училиште

 • 16 мај 2017
 • Број на прегледи: 572
 • 2 Коментари
Децата со церебрална парализа се личности со име и презиме, општина Центар донесе одлука за нивно згрижување до изградба на новото училиште
Просторот е со површина од 250 м2, ќе биде целосно реконструиран, опремен и адаптиран за престој на овие лица. По изградбата на училиштето, тие добиваат на користење 300 м2 во новото училиште, со најсовремени услови и ќе имаат посебен влез во училиштето.

Дневен ред за 74-та седница на Советот на општина Центар

 • 15 мај 2017
 • Број на прегледи: 603
 • 0 Коментари
Дневен ред за 74-та седница на Советот на општина Центар

Дневен ред за 74-та седница на Советот на општина Центар.

Амбасадорот Бејли и градоначалникот Андреј Жерновски го отворија „Американското катче во Центар“

 • 10 мај 2017
 • Број на прегледи: 742
 • 0 Коментари
Амбасадорот Бејли и градоначалникот Андреј Жерновски го отворија „Американското катче во Центар“
Жерновски, поздравувајќи го амбасадорот и присутните, рече дека денешниот настан и отварањето на Американското катче на територијата на општина Центар го покажува партниерскиот однос меѓу САД и Македонија.

Европски хепенинг на Општина Центар и ЕУ по повод Денот на Европа

 • 8 мај 2017
 • Број на прегледи: 948
 • 0 Коментари
Европски хепенинг на Општина Центар и ЕУ по повод Денот на Европа
Околу 300 ученици од седумте основни општински училишта пееја, цртаа и изработуваа постери на тема “Да ја заштитиме животната средина“. Со ова, општина Центар го даде својот придонес во еко кампањата на Европската Унија.

Децата од 4-то одделение од “11-ти Октомври“ во посета на општина Центар

 • 5 мај 2017
 • Број на прегледи: 715
 • 0 Коментари
Децата од 4-то одделение од “11-ти Октомври“ во посета на општина Центар

Деца од три паралелки од 4-то одделение од општинското основно училиште “11-ти Октомври“ денеска беа во посета на општина Центар.


Еко акција за собирање на кабаст отпад - Населба Водно

 • 4 мај 2017
 • Број на прегледи: 749
 • 0 Коментари
Еко акција за собирање на кабаст отпад - Населба Водно
ОПШТИНА ЦЕНТАР ВО СОРАБОТКА СО ЈП КОМУНАЛНА ХИГИЕНА СПРОВЕДУВА ГОЛЕМА АКЦИЈА ЗА СОБИРАЊЕ КАБАСТ ОТПАД ВО СИТЕ УРБАНИ ЗАЕДНИЦИ НА ТЕРИТОРИЈА НА ОПШТИНАТА!

Еко Акција за собирање на кабаст отпад - Населба Капиштец

 • 4 мај 2017
 • Број на прегледи: 339
 • 0 Коментари
Еко Акција за собирање на кабаст отпад - Населба Капиштец
ОПШТИНА ЦЕНТАР ВО СОРАБОТКА СО ЈП КОМУНАЛНА ХИГИЕНА СПРОВЕДУВА ГОЛЕМА АКЦИЈА ЗА СОБИРАЊЕ КАБАСТ ОТПАД ВО СИТЕ УРБАНИ ЗАЕДНИЦИ НА ТЕРИТОРИЈА НА ОПШТИНАТА!

Еко Акција за собирање на кабаст отпад - Буњаковец 1 и 2

 • 4 мај 2017
 • Број на прегледи: 372
 • 0 Коментари
Еко Акција за собирање на кабаст отпад - Буњаковец 1 и 2
ОПШТИНА ЦЕНТАР ВО СОРАБОТКА СО ЈП КОМУНАЛНА ХИГИЕНА СПРОВЕДУВА ГОЛЕМА АКЦИЈА ЗА СОБИРАЊЕ КАБАСТ ОТПАД ВО СИТЕ УРБАНИ ЗАЕДНИЦИ НА ТЕРИТОРИЈА НА ОПШТИНАТА!
12