mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Општина Центар ја заврши седмата енергетски ефикасна фасада

 • 28 мај 2015
 • Број на прегледи: 815
 • 0 Коментари
Општина Центар ја заврши седмата енергетски ефикасна фасада
Жителите на булеварот 11 Октомви бр. 38 од сега ќе плаќаат помали сметки за електрична енергија за 33%. Површината на фасадата е 2.300 м2. Изведувач беше ММЛ Инженеринг.

Посета на учениците од ОУ Гоце Делчев на читалната Славко Јаневски

 • 28 мај 2015
 • Број на прегледи: 906
 • 0 Коментари
Посета на учениците од ОУ Гоце Делчев на читалната Славко Јаневски
Вчера читалната Славко Јаневски ја посетија учениците од ООУ Гоце Делчев- општина Центар. Учениците се од второ и трето одделение кои посетуваат продолжен престој. 

Извршена дератизација и дезинфекција на шахтите во општина Центар

 • 27 мај 2015
 • Број на прегледи: 752
 • 0 Коментари
Извршена дератизација и дезинфекција на шахтите во општина Центар
Општина Центар ја изврши редовната дератизација и дезинфекција на 1456 шахти кои се наоѓаат на територијата на општината.

Шампионките во одбојка од “Работнички“ кај Жерновски

 • 27 мај 2015
 • Број на прегледи: 1127
 • 0 Коментари
Шампионките во одбојка од “Работнички“ кај Жерновски
Одбојкарките на одбојкарскиот клуб “Работнички“, годинава се закитија со 2 титули. Тие го освоија трофејот во Купот на Македонија и титулата во домашното првенство.

Сите заедно под едно знаме

 • 27 мај 2015
 • Број на прегледи: 2286
 • 0 Коментари
Сите заедно под едно знаме

450 деца и ученици од градинките и основните училишта во општина Центар играа и пееја во ритамот и музиката на земјите од Европската Унија.

Општина Центар и Делегацијата на ЕУ во Македонија традиционално, овој пат по јубилеен, 10-ти пат, го организираа Европскиот хепенинг, под мотото “Сите заедно, под едно знаме“.


Јавен оглас за вклучување во програмата „Општинско корисна работа“ до евидентираните невработени лица

 • 21 мај 2015
 • Број на прегледи: 763
 • 0 Коментари


Врз основа на Договорот  помеѓу Програмата за развој на Обединетите нации (UNDP) и ОПШТИНА ЦЕНТАР Скопје бр. 09-3196/1  од 15.05.2015 година,  Градоначалникот на ОПШТИНА ЦЕНТАР  Скопје, ОПШТИНА ЦЕНТАР Скопје  и Агенцијата за вработување на Република Македонија на ден 01.06.2015 г. објавуваат:

 

ЈАВЕН ОГЛАС ЗА ВКЛУЧУВАЊЕ ВО ПРОГРАМАТА „ОПШТИНСКО- КОРИСНА РАБОТА“ до ЕВИДЕНТИРАНИТЕ НЕВРАБОТЕНИ ЛИЦА

Клеа и Леон од Песталоци успешно ја извршија функцијата – градоначалник

 • 18 мај 2015
 • Број на прегледи: 971
 • 0 Коментари
Клеа и Леон од Песталоци успешно ја извршија функцијата – градоначалник

Седумдесет ученици од ООУ „Јохан Хајнрих Песталоци“ беа денеска во посета на општина Центар.

Како работи општината, колку често имате средби со граѓаните, за што ви беше последниот состанок, но и конкретни, дали може место контејнерите чија миризба  пречи, да се стават подземни контејнери, како поефикасно да се чистат улиците и како до позелен Центар, ова беа прашањата од учениците до градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски.

Општина Центар: “Цел Центар на Точак“ 2015

 • 14 мај 2015
 • Број на прегледи: 3396
 • 0 Коментари
Општина Центар: “Цел Центар на Точак“ 2015

За поздрава животна средина и помал сообраќаен метеж – Полесно до велосипед!

Општина Центар од 13.05.2015 ја спроведува акцијата за субвеционирање на 30% од цената за купување нов велосипед, но најмногу до 3.000 денари.

Државниот инспектор за храна и ветеринарство донесе решение за забрана на употреба на водата за пиење од чешмата Тасино Чешмиче (од лева и десна страна).

 • 14 мај 2015
 • Број на прегледи: 966
 • 0 Коментари
Државниот инспектор за храна и ветеринарство донесе решение за забрана на употреба на водата за пиење од чешмата Тасино Чешмиче (од лева и десна страна).

Државниот инспектор за храна и ветеринарство донесе решение за забрана на употреба на водата за пиење од чешмата Тасино Чешмиче (од лева и десна страна).

12