mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Во градинките во општина Центар нема вирус коксаки

 • 30 април 2018
 • Број на прегледи: 751
 • 0 Коментари
Во градинките во општина Центар нема вирус коксаки
По информацијата во медиумите дека во скопска градинка има случај на дете заболено од коксаки вирус, општина Центар веднаш контактираше со директорите на градинките кои се на територија на општината. 

Општина Центар: “Цел Центар на точак” 2018

 • 30 април 2018
 • Број на прегледи: 1421
 • 0 Коментари
Општина Центар: “Цел Центар на точак” 2018
Општина Центар Скопје од 02.05.2018 година ја спроведува акцијата “Цел Центар на точак” со која ќе се субвенционира 30% од цената на купување на нов велосипед, но најмногу до 3.000 денари.

Општина Центар: Нема да носиме декларативни и популистички мерки кои се неспроведливи

 • 30 април 2018
 • Број на прегледи: 1184
 • 0 Коментари
Општина Центар: Нема да носиме декларативни и популистички мерки кои се неспроведливи

Општина Центар нема да носи декларативни и популистички одлуки кои  потоа нема да можат да се применат во пракса и ќе создадат уште поголем хаос. Како намерно тенденциозен го оценуваме насловот и написот на еден  портал дека наводно не го прифаќаме предлогот на граѓаните, тротоарите во Дебар Маало да се ослободат од колите.

Безбеден и чист Центар

 • 28 април 2018
 • Број на прегледи: 300
 • 0 Коментари
Безбеден и чист Центар
Општина Центар работи на  зголемување на безбедноста и на подигање на свеста кај граѓаните и учесниците во сообраќајот

Богдановиќ и Николовски потпишаа Меморандум за соработка

 • 27 април 2018
 • Број на прегледи: 303
 • 0 Коментари
Богдановиќ и Николовски потпишаа Меморандум за соработка
Градоначалникот на општина Центар Саша Богдановиќ и директорот на Државниот студентски дом „Скопје“ Дарио Николовски, потпишаа Меморандум за соработка .

Општина Центар, ЈП ПОЦ и СВР Скопје започнаа кампања „Паркирај совесно“

 • 27 април 2018
 • Број на прегледи: 288
 • 0 Коментари
Општина Центар, ЈП ПОЦ и СВР Скопје започнаа кампања „Паркирај совесно“

Општина Центар и ЈП ПОЦ во соработка со СВР Скопје  од  денеска  започнуваат со  едукативна кампања за безбедност во сообраќајот  „Паркирај совесно!“, која ќе биде насочена кон подигање на сообраќајната свест и култура на повисоко ниво, зголемување на одговорноста кај возачите и укажување на важноста и потребата од почитување на сообраќајните правила и прописи.

Продолжен рокот за преиспитување на ДУП-те во општина Центар

 • 26 април 2018
 • Број на прегледи: 464
 • 0 Коментари
Продолжен рокот за преиспитување на ДУП-те во општина Центар
Советот на општина Центар со мнозинство гласови од  советниците ја изгласа  одлуката за запирање на спроведување на 31 Детален урбанистички план. 

„Девојка со бемка“-прва самостојна изложба на Иван Аџиевски

 • 26 април 2018
 • Број на прегледи: 861
 • 0 Коментари
„Девојка со бемка“-прва самостојна изложба на Иван Аџиевски

Градоначалникот на општина Центар Саша Богдановиќ, ја отвори првата, самостојна изложба „Девојка со бемка“ на младиот Иван Аџиевски.

Регионален хорски натпревар и натпревар во оркестри на училиштата во Центар

 • 26 април 2018
 • Број на прегледи: 361
 • 0 Коментари
Регионален хорски натпревар и натпревар во оркестри на училиштата во Центар

 Во организација на Здружението на музички педагози на Република Македонија  се одржа традиционалниот регионален хорски натпревар и натпревар во оркестри. Учесници беа учениците од основните  училишта од општина Центар.

1234