mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Општина Центар: Ќе нема улица на Кејот

 • 30 април 2017
 • Број на прегледи: 421
 • 0 Коментари

Овластениот инспектор на Општина Центар, по налог на градоначалникот  Андреј Жерновски, утринава пристигна на градилиштето на Кеј, на кое повторно, во раните утрински часови, пред празник почна да  се работи. Инспекторот констатираше низа неправилности и недостатоци: неоградено градилиште, отсуство на информативна табла и други нерегуларности. 

Жерновски за австриски "Ди пресе": Партијата на Груевски предизвикува хаос

 • 29 април 2017
 • Број на прегледи: 598
 • 0 Коментари
Жерновски за австриски "Ди пресе": Партијата на Груевски предизвикува хаос

Градоначалникот на  општина Центар  Aндреј Жерновски, во интервју во денешниот број на  угледниот австриски весник „Ди пресе“,  одговарајќи на прашања од новинарот за актуелната политичка состојба, упати жестоки критики за работата и одесувањето на досегашната Влада.

Општина Центар го отвори “Паркот за миленичиња“

 • 27 април 2017
 • Број на прегледи: 565
 • 0 Коментари
Општина Центар го отвори “Паркот за миленичиња“
Сопствениците со нивните миленичиња отсега ќе можат слободно да се шетаат во паркот чија површина, на барањето на граѓаните до градоначалникот Жерновски, е двојно зголемена од првобитниот план и сега изнесува 900 м2.

Општина Центар прва се вклучи во програмата за (само)вработување на самохрани мајки

 • 25 април 2017
 • Број на прегледи: 686
 • 0 Коментари
Општина Центар прва се вклучи во програмата за (само)вработување на самохрани мајки
Општина Центар денеска потпиша меморандум за соработка со Бизнис конфедерацијата на Македонија, Институтот за менаџмент и поддршка и Здружението на бизнис жени на Македонија во рамките на проектот “Програма за (само)вработување на самохрани мајки“.

“Урбан фест“ во Центар – уметници од Европа на меѓународен фестивал на живите статуи

 • 24 април 2017
 • Број на прегледи: 567
 • 0 Коментари
“Урбан фест“ во Центар – уметници од Европа на меѓународен фестивал на живите статуи

Светски познати артисти од Германија, Бугарија, Холандија, Португалија, Србија, Босна и Херцеговина и Македонија ќе бидат дел од овој настан.


Реакција на написот на наводната оргнизација „Центар сака да дише“

 • 21 април 2017
 • Број на прегледи: 572
 • 0 Коментари
Реакција на написот на наводната оргнизација „Центар сака да дише“
ВМРО-ДПМНЕ преку фиктивни организации пласира лаги за градбите во Центар и Дебар Маало. Граѓаните треба да ја знаат виситната и да не наседнуваат на лажните здруженија на ВМРО ДПМНЕ и нивните лаги.

Јавен повик за прием на нови барања за проектот “Центар се грижи за возрасните“

 • 20 април 2017
 • Број на прегледи: 1118
 • 0 Коментари
Јавен повик за прием на нови барања за проектот “Центар се грижи за возрасните“

Општина Центар објавува јавен повик за прием на барања за проектот “Центар се грижи за возрасните“.

Центар: Предност при уписите во градинките ќе имаат жителите на општина Центар

 • 20 април 2017
 • Број на прегледи: 1120
 • 0 Коментари
Центар: Предност при уписите во градинките ќе имаат жителите на општина Центар
По предлог на градоначалникот Жерновски, трета година значително се намалени трошоците на родителите за нивните деца, згрижени  во градинките во општина Центар.

Општина Центар го осудува сечењето на зеленило од Град Скопје

 • 18 април 2017
 • Број на прегледи: 839
 • 0 Коментари
Општина Центар го осудува сечењето на зеленило од Град Скопје
Се работи за оформени, високи и здрави садници, кои го красеа овој дел на централното градско подрачје веќе триесетина години. Ова беше единствената зелена оаза која се наоѓаше сред бетонот.
123