mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Општина Центар ги отстранува непрописно паркираните возила во Дебар Маало и Градски Парк

 • 31 март 2018
 • Број на прегледи: 196
 • 0 Коментари
Општина Центар ги отстранува непрописно паркираните возила во Дебар Маало и Градски Парк

И овој викенд продолжува расчистувањето на хаосот и проблемот со неправилото паркирање во Дебар Маало и Градски Парк.

Фестивал “Во светот на насмевките“ во организација на општина Центар

 • 30 март 2018
 • Број на прегледи: 361
 • 0 Коментари
Фестивал “Во светот на насмевките“ во организација на општина Центар

Смеата велат, е крива која ги исправа сите неправди во светот. Затоа децата од градинките во општина Центар денеска маскирани измамија многу насмевки и смеа од присутните на фестивалот “Во светот на насмевките“.

Извршена дератизација и дезинфекција на шахтите во општина Центар

 • 29 март 2018
 • Број на прегледи: 242
 • 0 Коментари
Извршена дератизација и дезинфекција на шахтите во општина Центар
Општина Центар ја изврши редовната дератизација и дезинфекција на 2056 шахти кои се наоѓаат на територијата на општината на сите јавни површини.

Центар е прва општина во Скопје која се вклучува во проектот Банка за храна

 • 28 март 2018
 • Број на прегледи: 275
 • 0 Коментари
Центар е прва општина во Скопје која се вклучува во проектот Банка за храна

Општина  Центар е првата општина во град Скопје која се вклучува во проектот Банка за храна.

Општината логистички и просторно ќе помогне во реализација на проектот за НУЛА ГЛАД во Центар.

Одлуки за избор на кандидати по интерен оглас 1/2018

 • 28 март 2018
 • Број на прегледи: 537
 • 0 Коментари
Одлуки за избор на кандидати по интерен оглас 1/2018

Општина Центар објавува 3 (три) одлуки за избор на кандидати по интерен оглас 1/2018

Поставена првата ЕКО ЗОНА во општина Центар

 • 27 март 2018
 • Број на прегледи: 258
 • 0 Коментари
Поставена првата ЕКО ЗОНА во општина Центар

 Општина Центар и колективниот постапувач „Нула отпад“ го продолжуваат проектот за собирање на отпадната електрична и електронска опрема Со цел, да се овозможи локација блиску до граѓаните, поставена е ЕКО ЗОНА во срцето на општината на почетокот на Градски Трговски Центар. 

Дневен ред за 11-та седница на Совет

 • 27 март 2018
 • Број на прегледи: 490
 • 0 Коментари
Дневен ред за 11-та седница на Совет

Дневен ред за единаесеттата седница на Советот на Општина Центар - Скопје, закажана за 29.3.2018 (четврток), со почеток во 13:00 часот.

Потпишан меморандум меѓу Општина Центар и Македонска Асоцијација на Дадилки

 • 27 март 2018
 • Број на прегледи: 364
 • 0 Коментари
Потпишан меморандум меѓу Општина Центар и Македонска Асоцијација на Дадилки
Општина Центар и Македонската асоцијација на дадилки потпишаа меморандум за соработка. Со ова се овозможува унапредување на соработката во областа на згрижување на децата и разните облици на заштита и развој и благосостојба на детето.

Оглас за ангажирање на сезонски работници

 • 26 март 2018
 • Број на прегледи: 261
 • 0 Коментари
Оглас за ангажирање на сезонски работници
Поради редовно одржување на чистотата и зголемен обем на работа, Општина Центар – Скопје има потреба од ангажирање на 2 сезонски работници за период од 2.4.2018 до 30.6.2018 година.
12345