mk-MKen-US
Општина
Центар

Новости

Средба Богдановиќ со амбасадорот на Кралството Шпанија

 • 16 февруари 2018
 • Број на прегледи: 18
 • 0 Коментари
Средба Богдановиќ со амбасадорот на Кралството Шпанија
Градоначалникот на општина Центар Саша Богдановиќ оствари средба со амбасадорот на Кралството Шпанија Н.Е. Емилио Лорензо Сера.  Како што оцени амбасадорот состанокот беше продуктивен и договорена е заедничка соработка на неколку полиња.

Општина Центар го реши проблемот на станарите зад „Пелистер“

 • 16 февруари 2018
 • Број на прегледи: 28
 • 0 Коментари
Општина Центар го реши проблемот на станарите зад „Пелистер“
Поплавен паркинг, неподнослива реа од канализацијата и многу смет. Ова беше секојдневната слика на задниот дел на зградите во централното градско подрачје зад Пелистер. 

Општина Центар со поддршка на поп-ап изложбата “Критичка Aрхива – Разоткриена“

 • 15 февруари 2018
 • Број на прегледи: 148
 • 0 Коментари
Општина Центар со поддршка на поп-ап изложбата “Критичка Aрхива – Разоткриена“

Општина Центар го поддржа одржувањето на поп-ап изложбата  “Критичка Aрхива – Разоткриена”, во организација на здруженијата на граѓани Лапис и Ексибит.

Богдановиќ: Нема да дозволам на места како за скокалници да се градат станбени објекти

 • 15 февруари 2018
 • Број на прегледи: 33
 • 0 Коментари
Богдановиќ: Нема да дозволам на места како за скокалници да се градат станбени објекти

Сопственици на куќи кои се помеѓу улицата „Партение Зографски“ и хотелот кај Клинички  испратија петиција до општина Центар со  барање да не се издаваат одобренија за нови објекти, поради нестабилноста на теренот.

Во 2017 година евидентирани се 3.009 кривични дела на територија на општина Центар

 • 10 февруари 2018
 • Број на прегледи: 77
 • 0 Коментари
Во 2017 година евидентирани се 3.009 кривични дела на територија на општина Центар

Советот на општина Центар го констатираше престанокот на мандатот на членот на Советот Марија Бошковска Јанковски, која поднесе оставка од лични причини.

Градоначалникот Богдановиќ го поништи решението за изградба на Шпански скали

 • 10 февруари 2018
 • Број на прегледи: 48
 • 0 Коментари
Градоначалникот Богдановиќ го поништи решението за изградба на Шпански скали
Градоначалникот на општина Центар Саша Богдановиќ, донесе решение со кое го поништи и го огласи за ништовно издаденото одобрение на фирмата „Амадеус Девелопмент“ за изградба на објект за комерцијални и деловни намени на улица „11 Октомври“ бб во централното градско подрачје.

Општина Центар гради потпорен ѕид на улица „Христо Чернопеев“ на Водно

 • 9 февруари 2018
 • Број на прегледи: 43
 • 0 Коментари
Општина Центар гради потпорен ѕид на улица „Христо Чернопеев“ на Водно
Општина Центар работи на решавање на проблемот со ерозија на земјиштето  на улица „Христо Чернопеев“ на Водно. 

Општина Центар дел од Bike to work денот

 • 8 февруари 2018
 • Број на прегледи: 56
 • 0 Коментари
Општина Центар дел од Bike to work денот
Утре, 9.2.2018 е Меѓународниот зимски ден на одење со велосипед на работа. Општина Центар се придружува и го поддржува овој интернационален ден и воедно, ги повикува сите жители и вработени во општината да ги извадат велосипедите и со нив да дојдат на работа.

Дневен ред за 8-ма седница на Совет

 • 8 февруари 2018
 • Број на прегледи: 128
 • 0 Коментари
Дневен ред за 8-ма седница на Совет

Дневен ред за 8-ма седница на Совет на општина Центар. Седницата ќе се одржи на 9.2.2018 (петок), со почеток во 13:00 часот во сала на Совет на општина Центар (барака бр. 6).

12