mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Општина Центар ја реконструираше “Наум Наумовски – Борче“

 • 28 февруари 2017
 • Број на прегледи: 466
 • 0 Коментари
Општина Центар ја реконструираше “Наум Наумовски – Борче“
Улицата беше во многу лоша состојба, а посебен проблем речиси на сите улици во Дебар Маало е тоа што асфалтот во времето кога градоначалник била Виолета Аларова, врз макадам коцките се поставувал слој од асфалт, без претходно да се извадат коцките.

Центар започнува со изградба на парк за миленичиња

 • 23 февруари 2017
 • Број на прегледи: 531
 • 0 Коментари
Центар започнува со изградба на парк за миленичиња
Паркот е сместен во рамките на "Паркот на новинарите", спроти Министерството за образование и наука, и е на површина  од 308 метри квадратни.

Жерновски: На партиското судството му се ближи крајот, криминалците ќе одговараат

 • 22 февруари 2017
 • Број на прегледи: 413
 • 0 Коментари
Жерновски: На партиското судството му се ближи крајот, криминалците ќе одговараат
Градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски, одговарајќи на новинарско прашање во врска со денешното одложување на судското рочиште во случајот “Демолирање на општина Центар“ и “Нарачани шамари од Груевски за Жерновски“, рече дека правдата доаѓа полека, но сигурно.

Изградбата на новото училиште во полн ек

 • 22 февруари 2017
 • Број на прегледи: 1029
 • 0 Коментари
Изградбата на новото училиште во полн ек
Оваа најбројна населба, со 12.000 жители, добива за првпат основно училиште, а во општината се гради основно училиште по цели 47 години.

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ЈАВНА АНКЕТА по НАЦРТ-ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ГРАДСКА ЧЕТВРТ Ј 06-ДЕЛ ОД ЛОКАЛИТЕТ ТАСИНО ЧЕШМИЧЕ 1 И ТАСИНО ЧЕШМИЧЕ 2, ОПШТИНА ЦЕНТАР-СКОПЈЕ

 • 22 февруари 2017
 • Број на прегледи: 781
 • 0 Коментари
ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ЈАВНА АНКЕТА по НАЦРТ-ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ГРАДСКА ЧЕТВРТ Ј 06-ДЕЛ ОД ЛОКАЛИТЕТ ТАСИНО ЧЕШМИЧЕ 1 И ТАСИНО ЧЕШМИЧЕ 2, ОПШТИНА ЦЕНТАР-СКОПЈЕ

Врз основа на член 24 од Законот за просторно и урбанистичко планирање („Службен весник на РМ“ бр.51/05, 137/07, 91/09, 124/10, 18/11, 53/11, 144/12, 55/13, 163/13 и 42/14) Градоначалникот на Општина Центар-Скопје го издава следното С О О П Ш Т Е Н И Е за спроведување на јавна презентација и јавна анкета по нацрт-ДУП градска четврт Ј 06 - локалитет дел од Тасино Чешмиче 1 и Тасино Чешмиче 2 - Општина Центар - Скопје.

ПОВТОРНА ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ЈАВНА АНКЕТА по НАЦРТОТ-ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ГРАДСКА ЧЕТВРТ И 03-ЛОКАЛИТЕТ МИРЧЕ МАЦАН, ОПШТИНА ЦЕНТАР-СКОПЈЕ

 • 22 февруари 2017
 • Број на прегледи: 523
 • 0 Коментари
ПОВТОРНА ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ЈАВНА АНКЕТА по НАЦРТОТ-ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ГРАДСКА ЧЕТВРТ И 03-ЛОКАЛИТЕТ МИРЧЕ МАЦАН, ОПШТИНА ЦЕНТАР-СКОПЈЕ
Се известуваат физичките и правните лица од oпфатот на Детален урбанистички план Градска четврт И 03-локалитет Мирче Мацан, Општина Центар-Скопје, дека Градоначалникот на Општина Центар-Скопје донесе Решение за организирање на повторна презентација и јавна анкета по нацртот - детален урбанистички план градска четврт И 03 - локалитет Мирче Мацан, Општина Центар - Скопје.

Општина Центар ќе ја урива дивоградбата на улиците “Самоилова“ и “Никола Карев“

 • 22 февруари 2017
 • Број на прегледи: 502
 • 0 Коментари
Општина Центар ќе ја урива дивоградбата на улиците “Самоилова“ и “Никола Карев“
Градоначалникот на општина Центар го потпиша барањето до МВР за давање помош при извршување на управни акти. Станува збор за решение за отстранување на дива градба на аголот на улиците “Самоилова“ и булеварот “Никола Карев“.

Општина Центар : Едногодишна успешна работа на базенот во ООУ „Димитар Миладинов“

 • 21 февруари 2017
 • Број на прегледи: 547
 • 0 Коментари
Општина Центар : Едногодишна успешна работа на базенот во ООУ „Димитар Миладинов“
Градоначалникот Андреј Жерновски, кој денеска беше во обиколка за да ги види резултатите од едногодишното работење, предложи и во редовните часови по физичко воспитување да се плива и вежба во базенот.

Општина Центар го продолжува комплетирањето на проектот „Боемска улица 2“

 • 17 февруари 2017
 • Број на прегледи: 676
 • 0 Коментари
Општина Центар го продолжува комплетирањето на проектот „Боемска улица 2“

Општината  започна поставувањето на столпчиња во вид на топки од природен гранит на „Боемска 2“.

123