mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Известување до граѓаните, инвеститорите и операторите

 • 29 декември 2017
 • Број на прегледи: 425
 • 0 Коментари
Известување до граѓаните, инвеститорите и операторите
Општина Центар ги известува граѓаните, инвеститорите и операторите дека ја регулира постапката за издавање на согласност при поставување реконструкција и поправка на инсталации во трупот на патот (прекопи) и патниот појас на улиците и тротоарите.

Известување за поднесување на барања за легализација на бесправно изградени објекти

 • 29 декември 2017
 • Број на прегледи: 1123
 • 1 Коментари
Известување за поднесување на барања за легализација на бесправно изградени објекти
Општина Центар ги известува граѓаните дека од 1-ви јануари 2018-та година ќе стапи во сила измената на Законот за постапување со бесправно изградени објекти

Наместо за дрва за бадникарски огнови, парите за ново зеленило и социјална помош

 • 29 декември 2017
 • Број на прегледи: 151
 • 0 Коментари
Наместо за дрва за бадникарски огнови, парите за ново зеленило и социјална помош
Општина Центар, оваа година нема преку донации на дрва по месните заедници да поддржува големи палења на бадникарски огнови речиси во секое маало.

Општина Центар и МВР со апел: Не оставајте вредни предмети во становите и возилата

 • 28 декември 2017
 • Број на прегледи: 413
 • 0 Коментари
Општина Центар и МВР со апел: Не оставајте вредни предмети во становите и возилата
Општина Центар и МВР-СВР Скопје денеска го започнаа проектот “Превенција од имотни деликти – кражби во куќи и станови и кражби во возила“.

Богдановиќ со желби за среќа и здравје на сите деца

 • 28 декември 2017
 • Број на прегледи: 290
 • 0 Коментари
Богдановиќ со желби за среќа и здравје на сите деца
Триесет и шест деца од Дневниот центар за лица со церебрална за парализа, од градоначалникот на општина Центар добија новогодишни пакетчиња, кои се донација од амбасадата на Р. Бугарија во Скопје.

Буџетот за 2018-та е развоен и во корист на граѓаните

 • 28 декември 2017
 • Број на прегледи: 309
 • 0 Коментари
Буџетот за 2018-та е развоен и во корист на граѓаните

Буџетот на општина Центар за 2018-та година тежи 1.057.588.000 денари. Буџетот е развоен, а при изготвувањето се водеше грижа за интересите на жителите, нивните барања и приоритети кои се вградени во буџетот по двата одржани буџетски форуми.


Мораториум на спроведување на 31 ДУП во општина Центар

 • 27 декември 2017
 • Број на прегледи: 726
 • 0 Коментари
Мораториум на спроведување на 31 ДУП во општина Центар
Советот на општина Центар донесе одлука за запирање на спроведување на 31 Детален урбанистички план за подрачјето на општината.

ТМ: Општина Центар со највисок степен на транспарентност и отчетност за носење на одлуки

 • 27 декември 2017
 • Број на прегледи: 249
 • 0 Коментари
ТМ: Општина Центар со највисок степен на транспарентност и отчетност за носење на одлуки
Транспарентност Македонија вршеше мониторинг од мај до ноември 2017-та година во четири општини: Центар, Битола, Тетово и Куманово.

Општина Центар започна со реконструкција на краците на “Питу Гули“ на Водно

 • 27 декември 2017
 • Број на прегледи: 263
 • 0 Коментари
Општина Центар започна со реконструкција на краците на “Питу Гули“ на Водно

Општина Центар започна со реконструкција на краците на улицата “Питу Гули“ на Водно.
Извршено е гребење на улицата и истата ќе се асфалтира во должина од 210 метри, ширина 3,8 метри и џебови за паркирање.

123456