mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Жерновски со желби за среќа и здравје во Геронтолошкиот завод “13-ти Ноември“

 • 30 декември 2016
 • Број на прегледи: 615
 • 0 Коментари
Жерновски со желби за среќа и здравје во Геронтолошкиот завод “13-ти Ноември“
И староста може да биде убава, затоа нашата грижа за возрасните треба да биде постојана и навремена. На нив им е потребна соодветна нега, сместување, но пред се’, љубов и внимание.

Општина Центар: По Нова година, постои закана децата од градинката „Кочо Рацин“ да останат незгрижени

 • 29 декември 2016
 • Број на прегледи: 510
 • 0 Коментари
Општина Центар: По Нова година, постои закана децата од градинката „Кочо Рацин“ да останат незгрижени
Неизвесно  е дали по новогодишните празници, родителите  на децата од градинката „Кочо Рацин“ ќе имаат каде да ги згрижат своите деца.

Новогодишна хуманитарна акција на Општина Центар, под мотото „Центар поддава рака“

 • 29 декември 2016
 • Број на прегледи: 485
 • 0 Коментари
Новогодишна хуманитарна акција на Општина Центар, под мотото „Центар поддава рака“
Од утре, на повеќе пунктови низ центарот на градот, и граѓаните ќе може да донираат средства на посебно обележани штандови и да се информираат подетално околу тоа како и каде ќе бидат наменети  средствата.

Едногласно изгласан буџетот на општина Центар за 2017-та година

 • 28 декември 2016
 • Број на прегледи: 824
 • 0 Коментари
Едногласно изгласан буџетот на општина Центар за 2017-та година
Едногласно, со аплауз и без дискусии советниците во општина Центар го изгласаа буџетот за 2017-та година. Приходите и расходите се проектирани на 1.011.795.000 денари и во наредната година приоритет за општина Центар се најмладите и образованието. Ќе продолжи изградбата на основното училиште “Капиштец“, со што во Центар, после 47 години ќе се изгради основно училиште.

Пакетчиња и убави желби од Жерновски за децата на Детска клиника

 • 28 декември 2016
 • Број на прегледи: 475
 • 0 Коментари
Пакетчиња и убави желби од Жерновски за децата на Детска клиника
“Во овој натпревар, биди јак, силен, брз и победи, се’ ќе биде добро, наши малечки херои“, ова е пораката испишана на таблата на ѕидот на Детската клиника, посветена на сите мали херои кои се тука на лекување. Тие посакаа колички, барбики, многу чоколади и пакетчиња.

ЈАВЕН ПОВИК ЗА НАГРАДУВАЊЕ НА НАЈДОБРИ ПРОЕКТИ (БИЗНИС ПЛАНОВИ)

 • 27 декември 2016
 • Број на прегледи: 1430
 • 0 Коментари
ЈАВЕН ПОВИК ЗА НАГРАДУВАЊЕ НА НАЈДОБРИ ПРОЕКТИ (БИЗНИС ПЛАНОВИ)
Општина Центар, во рамките на проектот “Центар за претприемништво” објавува јавен повик за наградување на изработени проекти (бизнис планови).

Нов проект на општина Центар – “Центар се грижи за возрасните“

 • 27 декември 2016
 • Број на прегледи: 588
 • 0 Коментари
Нов проект на општина Центар – “Центар се грижи за возрасните“
Општина Центар започнува со тримесечен пилот проект, “Центар се грижи за возрасните“. Со ова, општината ќе им ја обезбеди потребната нега на возрасните граѓани кои живеат на територија на општината.

Ново зеленило и детско игралиште го красат просторот околу "Зелен пазар"

 • 26 декември 2016
 • Број на прегледи: 554
 • 0 Коментари
Ново зеленило и детско игралиште го красат просторот околу "Зелен пазар"
Локацијата се протега на површина од 8.000 м2 и ги опфаќа зелените површини околу станбените блокови, кои досега беа со уништено зеленило и стари деградирани дрвја.

Традиционална новогодишна забава на децата со Даунов синдром со Жерновски

 • 25 декември 2016
 • Број на прегледи: 608
 • 0 Коментари
Традиционална новогодишна забава на децата со Даунов синдром со Жерновски
Убава дружба, песна и играње. Вака помина веќе традиционалната средба на градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски, со децата со Даунов синдром и нивните родители.
123