mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Советот ја усвои програмата за развој на општина Центар за периодот од 2019-2021 година

 • 15 ноември 2018
 • Број на прегледи: 48
 • 0 Коментари
Советот ја усвои програмата за развој на општина Центар за периодот од 2019-2021 година
Планот на програмата за развој на општина Центар за периодот од 2019 – 2021, кварталниот извештај за извршувањето на буџетот, техничката исправка на градежна парцела 5.2 во ДУП за дел од локалитет Буњаковец 1 беа дел од точките кои се најдоа на дневниот ред за работа на 20-тата седница на Советот на општина Центар.

Соопштение за повторна јавна анкета и јавна презентација за ДУП Градска Четврт Ј 06

 • 14 ноември 2018
 • Број на прегледи: 81
 • 0 Коментари
Соопштение за повторна јавна анкета и јавна презентација за ДУП Градска Четврт Ј 06

Соопштение за повторна јавна анкета и јавна презентација за Детален Урбанистички План Градска четврт Ј 06 - дел од локалитетот Тасино чешмиче 1 и Тасино чешмиче 2, Општина Центар - Скопје

Дневен ред за 20-та седница на Совет на општина Центар

 • 14 ноември 2018
 • Број на прегледи: 83
 • 0 Коментари
Дневен ред за 20-та седница на Совет на општина Центар

Дневен ред за 20-та седница на Совет на општина Центар, закажана за 14.11.2018 со почеток во 14:00 часот.

Одбележан 13-ти ноември – Денот на ослободување на Скопје

 • 13 ноември 2018
 • Број на прегледи: 87
 • 0 Коментари
Одбележан 13-ти ноември – Денот на ослободување на Скопје
Низ песна и игра и со многу радост, децата од матичниот објект на градинката 13ти Ноември го честитаа празникот во чест на ослободувањето на Скопје, 13-ти ноември. По долги и тешки борби, на 13-ти ноември 1944-тата година, македонската војска конечно го ослободува Скопје од германскиот фашистички окупатор.

Од утре, 13.11.2018 (вторник), повторно настава во ООУ Димитар Миладинов

 • 12 ноември 2018
 • Број на прегледи: 33
 • 0 Коментари
Од утре, 13.11.2018 (вторник), повторно настава во ООУ Димитар Миладинов
Општина Центар ја информира јавноста дека од утре (13.11.2018), вторник, основното училиште Димитар Миладинов ќе продолжи со редовна настава.

Одржан шампионатот во автомобилизам “Водно 2 2018“

 • 12 ноември 2018
 • Број на прегледи: 62
 • 0 Коментари
Одржан шампионатот во автомобилизам “Водно 2 2018“
Изминатиот викенд на Водно се одржа Државниот шампионат на Македонија во автомобилизам на ридски патеки “Водно 2 2018“.

КЕМ: Одржана трибина за машкото здравје

 • 9 ноември 2018
 • Број на прегледи: 46
 • 0 Коментари
КЕМ: Одржана трибина за машкото здравје
Месецот ноември важи за месец на машкото здравје. Комисијата за еднакви можности на жените и мажите на Општина Центар-Скопје на 3.11.2018 година во просториите на Урбаната заедница ,,Роберт Гајдиќ“, а согласно Програмата и Акциониот план за 2018 година, одржа трибина од областа на здравјето, на тема  ,,Совети за рано откривање и превенција на болести на простатата“.

Продолжува расчистувањето на улиците во Центар

 • 9 ноември 2018
 • Број на прегледи: 58
 • 0 Коментари
Продолжува расчистувањето на улиците во Центар
Службите за одржување на хигиената во општина Центар продолжуваат со расчистувањето на лисјата и на отпадот низ улиците на нејзина територија.

Алпинистката Илина Арсова во посета на општината и градоначалникот Богдановиќ

 • 8 ноември 2018
 • Број на прегледи: 42
 • 0 Коментари
Алпинистката Илина Арсова во посета на општината и градоначалникот Богдановиќ
Градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ, оствари средба со најдобрата алпинистка во Македонија, Илина Арсова. Арсова е единствена жена во Македонија која го има искачено Монт Еверест.
12