mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Доделени 7 социјални пакети на семејства од висок социјален ризик

 • 31 октомври 2018
 • Број на прегледи: 37
 • 0 Коментари
Доделени 7 социјални пакети на семејства од висок социјален ризик
Денес, градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ, додели донација во вид на пакети со храна и средства за хигиена на 7 семејства со висок социјален ризик.

Отстранета дивоградба на скопското Кале

 • 27 октомври 2018
 • Број на прегледи: 162
 • 0 Коментари
Отстранета дивоградба на скопското Кале
Овластен градежен инспектор, со техничка механизација, вчера ја отстрани дивоградбата која незаконски се издигна во близина на скопската тврдина Кале.

Една година од преземање на општина Центар на градоначалникот Саша Богдановиќ

 • 26 октомври 2018
 • Број на прегледи: 1030
 • 0 Коментари
Една година од преземање на општина Центар на градоначалникот Саша Богдановиќ
Вчера, 25-ти октомври 2018-та година, одбележавме точно една година од доаѓањето на новото општинско раководство, предводено од градоначалникот Саша Богдановиќ.

Советот на општина Центар ја одржа 19-тата седница

 • 26 октомври 2018
 • Број на прегледи: 110
 • 0 Коментари
Советот на општина Центар ја одржа 19-тата седница

Вчера, во салата на Советот на општина Центар се одржи 19-тата седница.

На седницата советниците ги усвоија годишните извештаи и годишните програми за работа на трите градинки на територија на општината.

Отстрането импровизирано живеалиште - дивоградба во Маџир Маало

 • 25 октомври 2018
 • Број на прегледи: 78
 • 0 Коментари
Отстрането импровизирано живеалиште - дивоградба во Маџир Маало
Денес, на улицата “Кузман Јосифовски Питу“, непосредно до Народната Банка на Република Македонија, Секторот за инспекциски работи на општина Центар со придружба на техничка механизација отстрани импровизирано живеалиште – дивоградба.

Дневен ред за 19-та седница на Совет

 • 25 октомври 2018
 • Број на прегледи: 148
 • 0 Коментари
Дневен ред за 19-та седница на Совет
Дневен ред за 19-та седница на Советот на општин Центар. Седницата ќе се одржи на 25.10.2018 година /четврток/, со почеток во 15 часот.

Општина Центар по повеќе од 15 години го враќа стариот сјај на игралиштето “Партизан“

 • 24 октомври 2018
 • Број на прегледи: 75
 • 0 Коментари
Општина Центар по повеќе од 15 години го враќа стариот сјај на игралиштето “Партизан“

Привршува реконструкцијата на надворешното игралиште “Партизан“ во Дебар Маало, до Судот за прекршоци.

На игралиштето отстранета е старата и оштетена подлога и поставена е нова, асфалтна подлога со површина од 1050 м2.

Средба на Богдановиќ со Европскиот шампион во кик бокс, Димитар Ѓоргиев

 • 24 октомври 2018
 • Број на прегледи: 90
 • 0 Коментари
Средба на Богдановиќ со Европскиот шампион во кик бокс, Димитар Ѓоргиев
Денеска, во посета на градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ, дојде Европскиот шампион во кик бокс во сениорска конкуренција, Димитар Ѓоргиев.

Оглас за ангажирање на сезонски работници

 • 22 октомври 2018
 • Број на прегледи: 87
 • 0 Коментари
Оглас за ангажирање на сезонски работници
Поради редовно одржување на чистотата и зголемен обем на работа, Општина Центар – Скопје има потреба од ангажирање на 3 (три) сезонски работници за периодот од 1.11.2018 – 31.12.2018.
123