mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Тимоние до Богдановиќ: Мојата врата е секогаш отворена за вас

 • 31 октомври 2017
 • Број на прегледи: 387
 • 0 Коментари
Тимоние до Богдановиќ: Мојата врата е секогаш отворена за вас
Денеска, градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ, во својот кабинет го прими амбасадорот на Република Франција, Н.Е. Кристијан Тимоние.

Верификувани мандатите на советниците во Советот на општина Центар

 • 31 октомври 2017
 • Број на прегледи: 357
 • 0 Коментари
Верификувани мандатите на советниците во Советот на општина Центар
Советот на општина Центар денеска ја одржа првата конститутивна седница. На почетокот беше избрана верификациона комисија, а потоа и Советот ги верификуваше мандатите на сите советници.

Конститутивна седница на Советот

 • 31 октомври 2017
 • Број на прегледи: 341
 • 0 Коментари
Конститутивна седница на Советот
Денеска 31.10.2017, Советот на општина Центар ќе ја одржи конститутивната седница на која ќе бидат верификувани мандатите на избраните советници.

“И ние децата сме учесници во сообраќајот“, по втор пат во општина Центар

 • 27 октомври 2017
 • Број на прегледи: 473
 • 0 Коментари
“И ние децата сме учесници во сообраќајот“, по втор пат во општина Центар
Учениците од седумте основни училишта во општина Центар по втор пат беа дел од активноста “И ние децата сме учесници во сообраќајот“, во рамки на општинскиот проект “Цел Центар на точак“.

Богдановиќ во Бијоглу: Посветено ќе работиме на решавање на проблемите во Центар

 • 27 октомври 2017
 • Број на прегледи: 428
 • 0 Коментари
Богдановиќ во Бијоглу: Посветено ќе работиме на решавање на проблемите во Центар
Градоначалникот на општина Центар Саша Богановиќ се обрати на собирот на 25-те  збратимени градови со општината Бијоглу во Истанбул.

Средба Богдановиќ-Демирчан

 • 26 октомври 2017
 • Број на прегледи: 584
 • 0 Коментари
Средба Богдановиќ-Демирчан

Градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ, е во официјална посета на општина Бијоглу, Истанбул во рамките на состанокот на градоначалниците на збратимените градови.

По налог на Богдановиќ инспектори „чешлаат“ три објекти во Центар

 • 26 октомври 2017
 • Број на прегледи: 383
 • 0 Коментари
По налог на Богдановиќ инспектори „чешлаат“ три објекти во Центар

Градоначалникот на општина Центар Саша Богдановиќ,  со усен налог испрати инспекција на три објекти: на приватен објект на Кале, приватниот објект позади стара „Томче софка“ и Градска куќа  со хотелскиот комплекс, која порано беше во сопственост на Кондаминас.

Конечни резултати од локалните избори во општина Центар (PDF)

 • 25 октомври 2017
 • Број на прегледи: 502
 • 0 Коментари
Конечни резултати од локалните избори во општина Центар (PDF)

Резултати од првиот круг на локалните избори одржани на 15.10.2017 во општина Центар. 

Саша Богдановиќ го прими уверението за градоначалник на Центар

 • 25 октомври 2017
 • Број на прегледи: 468
 • 0 Коментари
Саша Богдановиќ го прими уверението за градоначалник на Центар
Градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ, денеска го прими уверението за избор на градоначалник од Општинската изборна комисија.
12