mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Одлука за неспроведување на стратегиска оцена

 • 26 октомври 2016
 • Број на прегледи: 1028
 • 0 Коментари
Одлука за неспроведување на стратегиска оцена

Врз основа на член 65 став (6) од Законот за животната средина („Службен весник на Република Македонија“ бр.53/05, 81/05, 24/07, 159/08, 83/09, 48/10, 124/10, 51/11, 123/12, 93/13, 187/13, 42/14) Градоначалник на Општина Центар-Скопје, на ден 09.10.2014 година, донесе одлука за неспроведување на стратегиска оцена.

Општина Центар започна со реконструкција на улицата “Адолф Циборовски“ во Буњаковец

 • 26 октомври 2016
 • Број на прегледи: 679
 • 0 Коментари
Општина Центар започна со реконструкција на улицата “Адолф Циборовски“ во Буњаковец
Огромните дупки на руинираната улица “Адолф Циборовски“ набргу ќе станат минато, бидејќи ќе се постави нов тампон и нов асфалт.

Претстојните избори и можните постизборни коалиции, тема на средбата Жерновски - Тимоние

 • 25 октомври 2016
 • Број на прегледи: 620
 • 0 Коментари
Претстојните избори и можните постизборни коалиции, тема на средбата Жерновски - Тимоние
Градоначалникот на општина Центар, денеска во својот кабинет оствари средба со новоименуваниот амбасадор на Француската Република, Н.Е. Кристиан Тимоние.

Почина Иванчо Вучевски, советник во општина Центар

 • 20 октомври 2016
 • Број на прегледи: 1005
 • 0 Коментари
Почина Иванчо Вучевски, советник во општина Центар

 По тешко боледување почина Иванчо Вучевски, советник во општина Центар.

Жерновски: Ќе работиме со и за граѓаните за да го задржиме престижното место активна транспарентност

 • 19 октомври 2016
 • Број на прегледи: 757
 • 0 Коментари
Жерновски: Ќе работиме со и за граѓаните за да го задржиме престижното место активна транспарентност
Општина Центар ќе продолжи со отворена и отчетна работа за да го задржи првото место во скопскиот регион за индекс на активна транспарентност според истражувањето на Центарот за граѓански комуникации, ова го рече градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски, на граѓанскиот форум за зголемување на учеството на граѓаните во процесот на донесување на одлуки на локално ниво.

ИНТЕРЕН ОГЛАС број 02/2016 за пополнување на работно место со унапредување

 • 18 октомври 2016
 • Број на прегледи: 1187
 • 0 Коментари
ИНТЕРЕН ОГЛАС број 02/2016 за пополнување на работно место со унапредување

Општина Центар распишува интерен оглас за поплнување на работно место со унапредување.

Рокот за доставување елаборат за легализација истекува на 31.12.2016

 • 18 октомври 2016
 • Број на прегледи: 1039
 • 0 Коментари
Рокот за доставување елаборат за легализација истекува на 31.12.2016
Општина Центар ги известува граѓаните дека рокот за поднесување на геодетски елаборати за утврдување на правен статус на бесправен објект е до 31.12.2016 и се однесува на оние кои поднеле барање во 2011-та година и за оние кои поднеле барање за легализација на тераси во 2014-та и 2015-та година.

Центарот на заедницата и општина Центар организира форум за целосно вклучување на граѓаните во процесот на одлуки на локално ниво

 • 18 октомври 2016
 • Број на прегледи: 621
 • 0 Коментари
Центарот на заедницата и општина Центар организира форум за целосно вклучување на граѓаните во процесот на одлуки на локално ниво
Центарот на заедницата на општина Центар во соработка со општина Центар Ве поканува на граѓански форум, што ќе се одржи на 18.10.2016 (вторник) со почеток од 18 часот, во хотел Холидеј Ин (сала Милениум). Регистрацијата на учесници започнува од 17.45 часот.

“Сиромаштијата е најлошата форма на насилство“ – Општина Центар и проект “Среќа“ го одбележаа Меѓународниот ден за борба против сиромаштијата

 • 17 октомври 2016
 • Број на прегледи: 634
 • 0 Коментари
“Сиромаштијата е најлошата форма на насилство“ – Општина Центар и проект “Среќа“ го одбележаа Меѓународниот ден за борба против сиромаштијата

На 17-ти октомври, Меѓународниот ден на сиромаштијата, се потсетуваме на мислата на Нелсон Мандела: "Сиромаштијата не е случајна. Исто како ропството и дискриминацијата, таа е создадена од човекот и само тој може да ја отстрани".


123