mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Средба на Богдановиќ со амбасадорката на Кина

 • 29 јануари 2018
 • Број на прегледи: 315
 • 0 Коментари
Средба на Богдановиќ со амбасадорката на Кина
Градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ, денеска оствари средба со амбасадорот на НР Кина, Н.Е. Јин Лиџијан.

Шест прочистувачи на воздух во градинката клонот Бели Мугри на градинката “Кочо Рацин“

 • 29 јануари 2018
 • Број на прегледи: 990
 • 0 Коментари
Шест прочистувачи на воздух во градинката клонот Бели Мугри на градинката “Кочо Рацин“
Шест прочистувачи на воздух денеска доби градинката “Кочо Рацин“ – клон Бели Мугри. Со ова, значително ќе се промени квалитетот на воздухот што го дишат децата за време на престојот во градинката и ќе се намали ризикот за можни заболувања од загадениот воздух.

Оглас за ангажирање на сезонски работници

 • 26 јануари 2018
 • Број на прегледи: 467
 • 0 Коментари
Оглас за ангажирање на сезонски работници
Поради редовно одржување на чистотата и зголемен обем на работа, Општина Центар – Скопје има потреба од ангажирање на 6 сезонски работници за период од 1.2.2018 до 30.6.2018 година.

400 жители на Центар се ослободија од старите и опасни електронски уреди

 • 24 јануари 2018
 • Број на прегледи: 445
 • 0 Коментари
400 жители на Центар се ослободија од старите и опасни електронски уреди
Акцијата е дел од континуиран проект, кој што две години се спроведува на територијата на Општина Центар, во соработка со урбаните заедници и колективниот постапувач “Нула отпад“ од Скопје.

Дневен ред за 7-ма седница на Советот на општина Центар

 • 24 јануари 2018
 • Број на прегледи: 507
 • 0 Коментари
Дневен ред за 7-ма седница на Советот на општина Центар

Денес, 24.1.2018 (среда), Советот на општина Центар ќе ја одржи 7-мата седница.

Поднесени три кривични пријави за бесправно градење во општина Центар

 • 22 јануари 2018
 • Број на прегледи: 393
 • 0 Коментари
Поднесени три кривични пријави за бесправно градење во општина Центар
Општина Центар, застапувана од градоначалникот Саша Богдановиќ, до Основното јавно обвинителство – Скопје поднесе кривична пријава за сторено кривично дело, бесправно градење.

Доградбата на “Гоце Делчев“ ќе финишира во месец јуни

 • 16 јануари 2018
 • Број на прегледи: 360
 • 0 Коментари
Доградбата на “Гоце Делчев“ ќе финишира во месец јуни
Се гради со високо квалитетни материјали, а кабинетите ќе имаат најсовремена опрема. Заложбата на општина Центар за заштита на животната средина ќе се реализира преку ботаничка градина.

Одбележани 76 години од смртта на Роберт Гајдик

 • 12 јануари 2018
 • Број на прегледи: 469
 • 0 Коментари
Одбележани 76 години од смртта на Роберт Гајдик
Гајдик е роден 1923 година во ЧССР, бил борец во НОБ и живееше и работел во Македонија и бил јавно стрелан на 14 јануари, 1942. Споменикот е поставен на местото каде што Гајдик живеел.

Богдановиќ: Доста беше занимавање со политика, да се фатиме за работа

 • 6 јануари 2018
 • Број на прегледи: 328
 • 0 Коментари
Градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ, кој денеска присуствуваше на бадникарската прослава во Соборниот храм „Св. Климент Охридски“, на сите граѓани им посака поубава 2018 година и порача дека ќе направат што е можно подобри денови за граѓаните.
12