mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

ЈАВЕН ПОВИК ЗА НАГРАДУВАЊЕ НА НАЈДОБРИ ПРОЕКТИ (БИЗНИС ПЛАНОВИ)

 • 31 јануари 2017
 • Број на прегледи: 1135
 • 0 Коментари
ЈАВЕН ПОВИК ЗА НАГРАДУВАЊЕ НА НАЈДОБРИ ПРОЕКТИ (БИЗНИС ПЛАНОВИ)
Општина Центар, во рамките на проектот Центар за претприемништво објавува јавен повик за наградување на изработени проекти (бизнис планови).

Бездомниците во преноќувалиштето на ЈП “ПОЦ“ и Центар: Не’ спасивте од сигурна смрт!

 • 25 јануари 2017
 • Број на прегледи: 528
 • 0 Коментари
Бездомниците во преноќувалиштето на ЈП “ПОЦ“ и Центар: Не’ спасивте од сигурна смрт!
За овие 2 недели, во центарот престојувале 8 лица. Денеска, градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски и директорот на ЈП “ПОЦ“, Саша Богдановиќ, ги посетија и разговараа со бездомниците, кои се благодарни за навремената помош и грижа која им е пружена.

Центар: Жерновски ја донираше декемвриската плата, продолжуваат хуманитарните активности

 • 24 јануари 2017
 • Број на прегледи: 504
 • 0 Коментари
Центар: Жерновски ја донираше декемвриската плата, продолжуваат хуманитарните активности
Околу 760.000 денари беа собрани во овие хуманитарни активности, од кои 600.000 денари се донациија од самите артисти кои настапуваа на пречекот на новата година на Сквер Јадран, организиран од општина Центар.

Во дворот на општина Центар нема да се гради факултет

 • 22 јануари 2017
 • Број на прегледи: 791
 • 0 Коментари
Во дворот на општина Центар нема да се гради факултет
Не се точни тврдењата на одредени медиуми дека новата зграда на Факултетот за ликовни уметности и ликовната академија, при Штипскиот универзитет, ќе се гради во дворот на општина Центар. 

Градбите од криминалниот проект "Скопје 2014" почнаа да се распаѓаат.

 • 21 јануари 2017
 • Број на прегледи: 726
 • 0 Коментари
Градбите од криминалниот проект "Скопје 2014" почнаа да се распаѓаат.
Советникот  Илијовски, одржувајќи прес конференција на Сквер Јадран, сигурно стоел на една од многуте искршени плочки кој станаа препознатлив имиџ за начинот на работење на нивните градоначалници. 

Тужба за клевета

 • 20 јануари 2017
 • Број на прегледи: 958
 • 0 Коментари
Тужба за клевета

ВМРО-ДПМНЕ во очај и страв од поразот кој ги чека на локалните избори, продолжува безочно да лаже. 

Реакција на прес конференцијата на советникот од ВМРО-ДПМНЕ, Јордан Ристески

 • 18 јануари 2017
 • Број на прегледи: 503
 • 0 Коментари
Реакција на прес конференцијата на советникот од ВМРО-ДПМНЕ, Јордан Ристески
Ваквиот речник на советникот Ристески е срамен и недоличен. Навредите како „дрво од градоначалник“ и вокабуларот кој тој и неговата партија го користат се резултат на многу страв, гнев и недостаток на домашно воспитување. 

Реакција на прес конференција на советникот Јордан Ристески

 • 17 јануари 2017
 • Број на прегледи: 693
 • 0 Коментари
Реакција на прес конференција на советникот Јордан Ристески
Ова раководство имаше четири капитални инвестиции во образованието ново училиште, нова градинка и од темел реконструирани две градинки.

Во Центар улиците исчистени – фрлени 60 тони сол

 • 17 јануари 2017
 • Број на прегледи: 542
 • 0 Коментари
Во Центар улиците исчистени – фрлени 60 тони сол
Акцијата  за чистење започна со улиците на Водно, како најризичино подрачје, и продолжи  на територијата на целата општина.
123