mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Општина Центар започнува со реконструкција на 35 улици на Водно

 • 25 јануари 2016
 • Број на прегледи: 1104
 • 0 Коментари
Општина Центар започнува со реконструкција на 35 улици на Водно

Општина Центар започнува со акција за реконструкција и санација на ударните дупки на улиците на територијата на Водно.

Ова е со цел за подобрување на безбедноста и намалување на опасноста од оштетувања на автомобилите.

О Б Ј А В А брoj 01 / 2016 за издавање под закуп на деловен простор по пат на ЕЛЕКТРОНСКО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ (прва објава)

 • 25 јануари 2016
 • Број на прегледи: 1070
 • 0 Коментари
О Б Ј А В А  брoj 01 / 2016 за издавање под закуп на деловен простор по пат на ЕЛЕКТРОНСКО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ (прва објава)

О Б Ј А В А брoj 01 / 2016 за издавање под закуп на деловен простор по пат на ЕЛЕКТРОНСКО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ  (прва објава)

Општина Центар ги верификува мандатите на првиот локален младински совет

 • 25 јануари 2016
 • Број на прегледи: 1078
 • 0 Коментари
Општина Центар ги верификува мандатите на првиот локален младински совет
Советот на општина Центар, со едногласна одлука ги верификуваше мандатите на членовите на првиот Локален младински совет на општина Центар.

ИЗВЕСТУВАЊЕ

 • 15 јануари 2016
 • Број на прегледи: 1521
 • 0 Коментари
ИЗВЕСТУВАЊЕ
Се известуваат граѓаните и правните лица од опфатот на Детален урбанистички план-Градска четврт З 11 - ЛОКАЛИТЕТ БУЊАКОВЕЦ 1 И БУЊАКОВЕЦ 2, како и граѓаните и правните лица од опфатот на Деталниот урбанистички план-градска четврт Ј 21 - ЛОКАЛИТЕТ КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР И ГЕОЛОШКИ ЗАВОД дека ЈАВНАТА АНКЕТА за истите се продолжува од 15.1.2015 до 30.1.2015.

Богдановиќ: 1000 нови паркинг места за центарци

 • 13 јануари 2016
 • Број на прегледи: 1056
 • 0 Коментари
Богдановиќ: 1000 нови паркинг места за центарци

Директорот на ЈП “ПОЦ“, Саша Богдановиќ, на прес конференција најави дека во 2016-та општината ќе го започне проектот “1000 нови паркинг места“, со цел подобруање на условите за паркирање.

Ќе се формира координативно тело, составено од претставници на ЈП “ПОЦ“ и општина Центар, кое ќе дава предлози за организација на просторот на улиците во секое населено место. Цел е да се обезбеди доволно место за паралелно паркирање и да се ослободат тротоарите за пешаци и велосипедисти.

Грижата за најмладите, ново училиште во “Капиштец“ и “Центар – Зелена општина“ – главни приоритети на општината за 2016-та

 • 13 јануари 2016
 • Број на прегледи: 636
 • 0 Коментари
Грижата за најмладите, ново училиште во “Капиштец“ и “Центар – Зелена општина“ – главни приоритети на општината за 2016-та

Градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски и директорот на ЈП “ПОЦ“, Саша Богдановиќ, денеска на прес-конференција дадоа отчет за сработеното во 2015-та и говореа за фокусот и приоритетите во 2016-та година.

Минатата година, оцени градоначалникот Жерновски, беше успешна и исполнета. Јасните приоритети се доследно реализирани.

И З В Е С Т У В А Њ Е

 • 12 јануари 2016
 • Број на прегледи: 1211
 • 0 Коментари
И З В Е С Т У В А Њ Е

Се известуваат граѓаните дека електронскиот систем за издавање на одобренија за градење (Е-одобрение), нема да работи поради миграција на системите на понов сервер и мигрирање на податоците на глобално ниво.

Електронските системи ќе работат со успорено темпо и со прекини во наредните неколку денови.

Кредитот предвиден за катна гаража, Општина Центар ќе го пренамени за изградба на новото училиште

 • 12 јануари 2016
 • Број на прегледи: 806
 • 0 Коментари
Кредитот предвиден за катна гаража, Општина Центар ќе го пренамени за изградба на новото училиште
Градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски, достави предлог до Советот на општината за основање на ново општинско основно училиште. Ова ќе значи исполнување на уште едно предизборно ветување, со што граѓаните на најголемата населба во општината, конечно ќе добијат свое основно училиште.