mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Заборавените детски игри ќе оживеат во паркот Капиштец

 • 15 август 2018
 • Број на прегледи: 19
 • 0 Коментари
Заборавените детски игри ќе оживеат во паркот Капиштец
„Пу за мене, пу за сите“, „Граница“, „Ема есаса, есаса е циција“... Овие фрази проследени со гласни извици и детски насмевки во минатото можеа редовно да се чујат низ сите скопски маала. Детските игри како криенка, плочка, граница, ластик, џамлии, сервис беа главна забава за време на летниот распуст. Но, веќе со години не е така. Нивното место го заменија компјутерите, таблетите, мобилните телефони. Маалските игри со кои растеа денешните родители се речиси целосно заборавени. Нивните деца никогаш не играле речиси ниту една од овие игри. 

ООУ Гоце Делчев – Центар ќе добие нова енергетско ефикасна фасада

 • 8 август 2018
 • Број на прегледи: 30
 • 0 Коментари
ООУ Гоце Делчев – Центар ќе добие нова енергетско ефикасна фасада

Стартот на новата учебна година на први септември, учениците од општинското основно училиште Гоце Делчев ќе го дочекаат во реновирано училиште и ќе добијат поквалитетни услови за стекнување на нови знаења и престој.

„Солта поскапа од злато“ – претстава за најмладите

 • 19 јули 2018
 • Број на прегледи: 51
 • 0 Коментари
„Солта поскапа од злато“ – претстава за најмладите

Здружението за културна мотивација КУЛТИ ВАТОР продолжува со реализација на детски претстави во рамки на летниот театарски фестивал за деца ЖАПЧИЊА 2018.

Општина Центар започнува со реконструкција на улицата „Капиштец“

 • 12 јуни 2018
 • Број на прегледи: 122
 • 0 Коментари
Општина Центар започнува со реконструкција на улицата „Капиштец“

Општина Центар ја започнува комплетната реконструкција на улицата „Капиштец. Оваа улица на Водно, ќе добие лик каков што заслужуваат граѓаните, најави на прес конференција градоначалникот Саша Богдановиќ. Реконструкцијата  ќе значи безбедност на учесниците во сообраќајот.

Турнир во спорт меѓу четири скопски општини

 • 8 јуни 2018
 • Број на прегледи: 108
 • 0 Коментари
Турнир во спорт меѓу четири скопски општини

Во рамки на Купот Св.Георги во организација на општина Кисела Вода се одржа турнир помеѓу четирите скопски општини: Кисела Вода, Аеродром, Бутел и Центар.

Општина Центар со поддршка на манифестацијата „Пролетни бакнежи и прегратки“

 • 5 јуни 2018
 • Број на прегледи: 184
 • 0 Коментари
Општина Центар со поддршка на манифестацијата „Пролетни бакнежи и прегратки“

Првиот скопски извиднички одред „Маршал Тито“, ја организираше традиционалната манифестација „Пролетни бакнежи и прегратки“.  Манифестацијата, поддржана од општина Центар имаше натпреварувачки и едукативен карактер.

По 20 години асфалтирани улиците во Крњево

 • 1 јуни 2018
 • Број на прегледи: 114
 • 0 Коментари
По 20 години асфалтирани улиците во Крњево

Општина Центар  започна со решавање на проблемот на жителите на Крњево, кој е стар повеќе од 20 години. Започната е санација  на  дел од  улиците во населбата Крњево. Со поставување нов асфалт во дел  ќе  се зголеми безбедноста  на пешаците и на  учесниците во сообраќајот.

ОПШТИНА ЦЕНТАР СО ПРИЗНАНИЈА ЗА ДЕЦАТА ХЕРОИ КОИ СПАСИЈА ЧОВЕК ВО АВТОБУС

 • 1 јуни 2018
 • Број на прегледи: 142
 • 0 Коментари
ОПШТИНА ЦЕНТАР СО ПРИЗНАНИЈА ЗА ДЕЦАТА ХЕРОИ КОИ СПАСИЈА ЧОВЕК ВО АВТОБУС

Општина Центар им додели признанија на 13-годишните Петар Тодоровски, Ведран Лауренчиќ и Мила Кочевска, кои пред два дена спасија патник во градски автобус,кому му се слошило и колабирал за време на возењето. Вчера на настан во паркот во Капиштец, организиран од општината, градоначалникот на Центар, Саша Богдановиќ им се заблагодари на тројцата ученици во ОУ „Кочо Рацин“ за нивната храброст и пожртвуваност и им ги додели признанијата.

 

„ЛИГА ЦЕНТАР 2017/2018 “

 • 1 јуни 2018
 • Број на прегледи: 248
 • 0 Коментари
„ЛИГА ЦЕНТАР 2017/2018 “

Општина Центар и оваа година традиционално и успешно ја реализираше „ЛИГА ЦЕНТАР 2017/2018“ .

12345678910 Последна