mk-MKen-US
Општина
Центар

Новости

Општина Центар ја заврши седницата од 2013-та, прекината поради вандализмот и нарачаните шамари

 • 22 март 2017
 • Број на прегледи: 120
 • 0 Коментари
Општина Центар ја заврши седницата од 2013-та, прекината поради вандализмот и нарачаните шамари
Овие детални урбанистички планови биле донесени од претходниот состав на Советот на општина Центар, во 2012-тата година.

Со одлука на општина Центар, наместо улица – нови дрвја, зеленило и урбана опрема

 • 20 март 2017
 • Број на прегледи: 152
 • 0 Коментари
Со одлука на општина Центар, наместо улица – нови дрвја, зеленило и урбана опрема
Советниците на општина Центар со 12 гласа ЗА, донесоа одлука за изглед на градба, пешачки улици и патека на ул. Кеј 13-ти Ноември, на потегот од улица “Филип Втори Македонски“ до објектот на Телеком.

Општина Центар ги сопре градежните активности на кејот на Вардар

 • 19 март 2017
 • Број на прегледи: 68
 • 0 Коментари
Општина Центар ги сопре градежните активности на кејот на Вардар
Овластен градежен инспектор на општина Центар, по налог на градоначалникот Андреј Жерновски, излезе на терен за да ја констатира фактичката состојба со почетокот на градењето на улицата на кејот на Вардар, со решение на градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, издадено на 31.12.2016-та година.

Жерновски: Трајановски веднаш да ја повлече незаконската одлуката за изградба на улица на Кеј

 • 19 март 2017
 • Број на прегледи: 55
 • 0 Коментари
Жерновски: Трајановски веднаш да ја повлече незаконската одлуката за изградба на улица на Кеј
Во посточекиот ДУП за Мал Ринг, никаде нема предвидено таква улица, туку подземна сервисна улица, како што и јасно се гледа на планот. 

Американско катче во општина Центар

 • 1 март 2017
 • Број на прегледи: 97
 • 0 Коментари
Американско катче во општина Центар
По средбата во просториите на амбасдата на САД, помеѓу Н.Е. Амбасадорот на САД, Џес Бејли и градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски, беше потпишан договор за отворање Центар за јавно информирање и активности. Американското катче ќе функционира во периодот помеѓу 1.4.2017 до 1.4.2021 година.

Општина Центар ќе ја урива дивоградбата на улиците “Самоилова“ и “Никола Карев“

 • 22 февруари 2017
 • Број на прегледи: 107
 • 0 Коментари
Општина Центар ќе ја урива дивоградбата на улиците “Самоилова“ и “Никола Карев“
Градоначалникот на општина Центар го потпиша барањето до МВР за давање помош при извршување на управни акти. Станува збор за решение за отстранување на дива градба на аголот на улиците “Самоилова“ и булеварот “Никола Карев“.

Соопштение 2.2.2017

 • 2 февруари 2017
 • Број на прегледи: 221
 • 0 Коментари
Соопштение 2.2.2017
Општината веднаш испрати екипа за утврдување на фактичката состојба, а од страна на одговорните лица во училиштето инсталацијата е веднаш исклучена. Стручно лице ја утврдува причината за настанатиот спој и го санира оштетувањето на таблата.

Соопштение 11.1.2017

 • 11 јануари 2017
 • Број на прегледи: 162
 • 0 Коментари
Соопштение 11.1.2017
За општина Центар, КК "Работнички" и натаму ќе биде приоритет а поддршката ќе остане силна и во иднина.

Едногласно изгласан буџетот на општина Центар за 2017-та година

 • 28 декември 2016
 • Број на прегледи: 228
 • 0 Коментари
Едногласно изгласан буџетот на општина Центар за 2017-та година
Едногласно, со аплауз и без дискусии советниците во општина Центар го изгласаа буџетот за 2017-та година. Приходите и расходите се проектирани на 1.011.795.000 денари и во наредната година приоритет за општина Центар се најмладите и образованието. Ќе продолжи изградбата на основното училиште “Капиштец“, со што во Центар, после 47 години ќе се изгради основно училиште.
12345678910 Последна