mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Стотици деца го исполнија со звуци паркот Капиштец

 • 12 јули 2018
 • Број на прегледи: 31
 • 0 Коментари
Стотици деца го исполнија со звуци паркот Капиштец
Насмеани детски лица и звуци од десетици перкусивни инструменти вчера го исполнија со забава и музика паркот Капиштец, каде што се одржа вториот настан во рамките на проектот „На одмор сум во Скопје сум - Општина Центар мисли на мене“.  

Децата ќе свират и ќе прават инструменти на музичка работилница во Капиштец

 • 11 јули 2018
 • Број на прегледи: 31
 • 0 Коментари
Децата ќе свират и ќе прават инструменти на музичка работилница во Капиштец
Детското лето во Центар продолжува. Минатата среда стотици деца цртаа во паркот Капиштец, а оваа среда, 11 јули, на истото место во 18:30 часот најмладите жители на општина Центар ќе имаат можност да учествуваат на музичка работилница.

Нов асфалт и осветлување на улицата Самоилова на Кале

 • 6 јули 2018
 • Број на прегледи: 64
 • 0 Коментари
Нов асфалт и осветлување на улицата Самоилова на Кале
Општина Центар, во соработка со град Скопје, по повеќе од 20 години го реконструираше кракот од улицата Самоилова на Кале, кој води до Музејот на Современа уметност.

Стотици деца го обоија паркот во Капиштец

 • 5 јули 2018
 • Број на прегледи: 74
 • 0 Коментари
Стотици деца го обоија паркот во Капиштец
Паркот во Капиштец вчера попладне бликаше од радост, преплавен со деца кои неуморно насликаа голем број цртежи на ликовната работилница што ја организираше локалната самоуправа, како дел од проектот „На одмор сум во Скопје сум, Општина Центар мисли на нас“. Стотина деца и нивните родители два часа се забавуваа и уживаа во можноста да се дружат собрани заедно во толкав број.

Меѓународен семинар “Отворено владеење: принципи, методи и дигитални алатки“

 • 28 јуни 2018
 • Број на прегледи: 69
 • 0 Коментари
Меѓународен семинар “Отворено владеење: принципи, методи и дигитални алатки“
Во изминатите три дена, во хотелот “Парк“, заедно со Европската асоцијација за локална демократија “АЛДА“, во рамки на проектот “РЕКОВ: Обмислување заеднички вредности за јавни политики“, општина Центар го организираше меѓународниот семинар “Отворено владеење: принципи, методи и дигитални алатки“.

Општина Центар продолжува со борбата против незаконската урбана опрема

 • 27 јуни 2018
 • Број на прегледи: 93
 • 0 Коментари
Општина Центар продолжува со борбата против незаконската урбана опрема
Општина Центар ја известува јавноста дека денеска се извршуваа решенија – извршни управни акти на овластените градежни инспектори на општината. Овие решенија се донесени во 2017-та и почетокот на 2018-та година и денешното извршување е во рамки на акцијата на општината за справување со нелегално поставената урбана опрема.

Нови 26 енергетско-ефикасни фасади во општина Центар

 • 25 јуни 2018
 • Број на прегледи: 220
 • 1 Коментари
Нови 26 енергетско-ефикасни фасади во општина Центар
Општина Центар продолжува со  реализацијата  на уште едно предизборно ветување. Тоа е проектот за обновени енергетско-ефикасни фасади. Ова е  со цел да се обезбеди поквалитетен живот на граѓаните на Центар. 

Општина Центар ќе кофинасира санација на лифтови и покриви

 • 22 јуни 2018
 • Број на прегледи: 160
 • 0 Коментари
Општина Центар ќе кофинасира санација на лифтови и покриви
Општина Центар, како што стои во изборната програма на градоначалникот Саша Богдановиќ, започнува со реализација на проектот за финансиска поддршка за поправка и санација на постоечки кровни конструкции и постоечки лифтови на станбените згради.

По цели 50 години Општина Центар ја реконструира улицата “Бигла“ на Водно

 • 7 февруари 2018
 • Број на прегледи: 399
 • 0 Коментари
По цели 50 години Општина Центар ја реконструира улицата “Бигла“ на Водно
Општина Центар ја започнува реконструкцијата на улицата која е полна со ударни дупки кои претставуваат опасност за движење на граѓаните и возилата.
12345678910 Последна