mk-MKen-US
Општина
Центар

Новости

„Ми се смени животот“ - Жерновски ги посети корисниците на „Центар се грижи за возрасните“

 • 19 јуни 2017
 • Број на прегледи: 43
 • 0 Коментари
„Ми се смени животот“ - Жерновски ги посети корисниците на „Центар се грижи за возрасните“
Општина Центар особено се грижи за возрасните, бидејќи како што вели градоначалникот Жерновски, тие се наши родители, кои нѐ воспитаа и негуваа. Сега вели, на нас е редот да се грижиме за нив.

Жерновски во контрола на градилиштата – безбедноста и сигурноста на градилиштата и граѓаните на прво место

 • 12 јуни 2017
 • Број на прегледи: 69
 • 0 Коментари
Жерновски во контрола на градилиштата – безбедноста и сигурноста на градилиштата и граѓаните на прво место
Расфрлен градежен материјал на  јавна површина, ова е сликата која ја затекна градоначалникот на Општина Центар, Андреј Жерновски, кој беше во инспекција заедно со овластениот градежен инспектор на три градилишта.

Општина Центар ги награди најдобрите наставници и ученици

 • 9 јуни 2017
 • Број на прегледи: 1498
 • 0 Коментари
Општина Центар ги награди најдобрите наставници и ученици
За општина Центар, доброто образование е иднина за добри граѓани и затоа, го вреднува успехот, квалитетот, посветеноста и талентот на учениците и наставниците.

Награди за најдобрите воспитувачи и негователи во Општина Центар

 • 8 јуни 2017
 • Број на прегледи: 3559
 • 0 Коментари
Награди за најдобрите воспитувачи и негователи во Општина Центар
Општина Центар продолжува со грижата за најмладите и да ги наградува најдобрите воспитувачи и негователи од градинките кои се на територија на општината.

Многу проекти без денар поддршка од државата – Жерновски даде отчет за сработеното

 • 7 јуни 2017
 • Број на прегледи: 97
 • 0 Коментари
Многу проекти без денар поддршка од државата – Жерновски даде отчет за сработеното
За 4 години, рече градоначалникот Андреј Жерновски на денешниот брифинг за новинарите, успеавме општината Центар да ја направиме поубава, поурбана, позелена, општина со жив дух на културата, дружбата, хуманоста и спортот.

Амбасадорот Бејли и градоначалникот Андреј Жерновски го отворија „Американското катче во Центар“

 • 10 мај 2017
 • Број на прегледи: 205
 • 0 Коментари
Амбасадорот Бејли и градоначалникот Андреј Жерновски го отворија „Американското катче во Центар“
Жерновски, поздравувајќи го амбасадорот и присутните, рече дека денешниот настан и отварањето на Американското катче на територијата на општина Центар го покажува партниерскиот однос меѓу САД и Македонија.

Европски хепенинг на Општина Центар и ЕУ по повод Денот на Европа

 • 8 мај 2017
 • Број на прегледи: 357
 • 0 Коментари
Европски хепенинг на Општина Центар и ЕУ по повод Денот на Европа
Околу 300 ученици од седумте основни општински училишта пееја, цртаа и изработуваа постери на тема “Да ја заштитиме животната средина“. Со ова, општина Центар го даде својот придонес во еко кампањата на Европската Унија.

Децата од 4-то одделение од “11-ти Октомври“ во посета на општина Центар

 • 5 мај 2017
 • Број на прегледи: 268
 • 0 Коментари
Децата од 4-то одделение од “11-ти Октомври“ во посета на општина Центар

Деца од три паралелки од 4-то одделение од општинското основно училиште “11-ти Октомври“ денеска беа во посета на општина Центар.


Од денеска, почнува акцијата “Цел Центар на Точак“

 • 4 мај 2017
 • Број на прегледи: 4179
 • 0 Коментари
Од денеска, почнува акцијата “Цел Центар на Точак“
Од буџетот на општината за оваа намена се одвоени 2 милиони и 800 илјади  денари. Општина Центар ќе субвенционира 30% од цената за купување нов велосипед, но најмногу до 3.000 денари.
12345678910 Последна