mk-MKen-US
Општина
Центар

Новости

Проектот “Центар се грижи за возрасните“ стартува во април

 • 19 март 2018
 • Број на прегледи: 39
 • 0 Коментари
Проектот “Центар се грижи за возрасните“ стартува во април

Oд месец април општина Центар продолжува со проектот „Центар се грижи за возрасните“ Со ова, општината ја покажува грижата за возрасните жители на кои ќе им ја обезбеди потребната нега кои живеат на  нејзина територија.

Богдановиќ активно се вклучи во продажба на списанието „Лице в лице“

 • 13 март 2018
 • Број на прегледи: 73
 • 0 Коментари
Богдановиќ активно се вклучи во продажба на списанието „Лице в лице“

Градоначалникот на општина Центар Саша Богдановиќ денеска оствари средба со претставници на меѓународната мрежа на уличен печат „Лице в лице“ .

Центар е пилот - општина за обука на лица за воспоставување систем за контрола на кучиња

 • 13 март 2018
 • Број на прегледи: 35
 • 0 Коментари
Центар е пилот - општина за обука на лица за воспоставување систем за контрола на кучиња

Агенцијата за храна и ветеринарство во соработка со Кралското здружение за заштита на животните од суровост од Велика Британија  „RSPCA“ и регионалниот центар за благосостојба на животните со седиште во Загреб „ RAWC“ спроведува обука за обучувачи  за воспоставување на систем за контрола.

Нови 60 дена за преиспитување на 31 ДУП во општина Центар

 • 6 март 2018
 • Број на прегледи: 235
 • 0 Коментари
Нови 60 дена за преиспитување на 31 ДУП во општина Центар

Советот на општина Центар, со мнозинство гласови ја усвои одлуката  за запирање на спроведувањето на 31 детален урбанистички план.

Советот на општина Центар утре ќе гласа за продолжување на Мораториумот за 31 ДУП

 • 5 март 2018
 • Број на прегледи: 147
 • 0 Коментари
Советот на општина Центар утре ќе гласа за продолжување на Мораториумот за 31 ДУП

 Советот на општина Центар, утре ќе одлучува и гласа за одлуката за запирање на спроведувањето на 31 детален урбанистички план.

Меморандум за соработка

 • 2 март 2018
 • Број на прегледи: 70
 • 0 Коментари
Меморандум за соработка

Општина Центар, здружението на граѓани Егзибит и Superwien Urbanism - Виена потпишаа меморандум за соработка. Потписниците се обврзаа да соработуваат за зголемување и артикулирање на јавниот простор, редуцирање на бариерите и отворање на „ скриените“ јавни објекти и создавање на активни урбани улици.

Растеме со класика-проект на општина Центар

 • 1 март 2018
 • Број на прегледи: 95
 • 0 Коментари
Растеме со класика-проект на општина Центар

И годинава по трет пат, општина Центар во рамки на Програмата за култура го реализираше проектот за музичка едукација на најмладите „Растеме со класика“, со кој беа опфатени околу 1.000 деца од сите предучилишни установи во општината.

Граѓански програми на општина Центар 2018

 • 27 февруари 2018
 • Број на прегледи: 69
 • 0 Коментари
Граѓански програми на општина Центар 2018

Општина Центар и Центарот на заедницата изготвија граѓански програми за 2018 година. Центар е првата општина која изготвува вакви програми и јавно ги објавува со цел зголемување на транспарентното и отчетно  работење.

Богдановиќ: Рекордно најголеми средства досега за здрава животна средина во буџетот за 2018

 • 21 декември 2017
 • Број на прегледи: 105
 • 0 Коментари
Богдановиќ: Рекордно најголеми средства досега за здрава животна средина во буџетот за 2018

Буџетот на општина Центар е во завршни подготовки и носењето ќе финишира во среда на 27.12.2017.

12