mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Општина Центар ќе ја започне реконструкцијата на „Ѓуро Ѓоновиќ“

 • 24 мај 2018
 • Број на прегледи: 307
 • 0 Коментари
Општина Центар ќе ја започне реконструкцијата на „Ѓуро Ѓоновиќ“
Општина Центар ја прифаќа забелешката  од  денешното соопштение на Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ, Центар, иако не наведуваат дека фотографиите и текстот за водата на раскопана улица се однесуваат само  за  Маџир Маало. 

Демант

 • 23 мај 2018
 • Број на прегледи: 309
 • 0 Коментари
Демант

Општина Центар најостро го демантира написот, објавен на портал, во кој се изнесуваат непроверени и неточни информации, единствено со цел да се наштети на имиџот на општината и на градоначалникот Саша Богдановиќ.

Јавна анкета за Предлог ДУП Градска четврт И 06-Пролет

 • 21 мај 2018
 • Број на прегледи: 399
 • 0 Коментари
Јавна анкета за Предлог ДУП Градска четврт И 06-Пролет
Од наредниот понеделник започнува јавната анкета на Предлог Деталниот урбанистички план Градска четврт И 06-Пролет. 

Екипата на „Димитар Миладинов“ првак во фудбал во „Лига Центар“

 • 17 мај 2018
 • Број на прегледи: 334
 • 0 Коментари
Екипата на „Димитар Миладинов“ првак во фудбал во „Лига Центар“

Екипата на  ООУ „Димитар Миладинов“ е првак во фудбал во „Лига Центар 2017/2018“.

Седница на Совет на општина Центар на 22.05.2018

 • 17 мај 2018
 • Број на прегледи: 380
 • 0 Коментари
Седница на Совет на општина Центар на 22.05.2018

Советот на општина Центар ќе ја одржи тринаесеттата седница на Советот.

 Седницата ќе се одржи на 22.05.2018 година /вторник/, со почеток во 14 часот.

Правилник за регулирање на постапката за одобрување за вршење прекопи

 • 17 мај 2018
 • Број на прегледи: 254
 • 0 Коментари
Правилник за регулирање на постапката за одобрување за вршење прекопи

Општина Центар со Правилник ќе ја регулира постапката и условите за одобрување за вршење прекопи. Правилникот пропишува по завршувањето на градежните работи, инвеститорот јавната површина каде што се изведувани градежните работи, да ја врати во првобитната состојба.

ВМРО-ДПМНЕ во безидејност продуцира лажни информации и монтира фотографии

 • 16 мај 2018
 • Број на прегледи: 215
 • 0 Коментари
ВМРО-ДПМНЕ во безидејност продуцира лажни информации и монтира фотографии
Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ Центар е се уште во шок од катастрофалните порази кои ги доживеаја на парламентарните и локалните избори. Во безидејност продуцираат лажни информации и монтираат фотографии. 

Богдановиќ на Балкански младински форум: Работиме на подобрување на состојбата на младите

 • 16 мај 2018
 • Број на прегледи: 218
 • 0 Коментари
Богдановиќ на Балкански младински форум: Работиме на подобрување на состојбата на младите
Започна Балканскиот младински форум под мотото „Активно младинско учество: поттик преку креативни и иновативни решенија“.

Хорот на ООУ"Кочо Рацин" прв на Државниот натпревар

 • 16 мај 2018
 • Број на прегледи: 200
 • 0 Коментари
Хорот на ООУ"Кочо Рацин" прв на Државниот натпревар
Хорот на ООУ"Кочо Рацин" од општина Центар во конкуренција од 17 основни училишта од Република Македонија, го освои првото место на Државниот натпревар во хорско пеење. 
12345678910 Последна