mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Продолжен мораториумот за градби на територија на Општина Центар

 • 14 декември 2018
 • Број на прегледи: 76
 • 0 Коментари
Продолжен мораториумот за градби на територија на Општина Центар

Советот на Општина Центар на вчерашната 21-ва седница одлучи да го продолжи мораториумот за градби на територија на општината, односно повторно ја донесе одлуката за запирање на спроведувањето на деталните урбанистички планови.


“Мојата порта“ – краток филм на децата од основните училишта во Општина Центар

 • 13 декември 2018
 • Број на прегледи: 56
 • 0 Коментари
“Мојата порта“ – краток филм на децата од основните училишта во Општина Центар
Вчера, 12 декември, во Кинотека на Македонија беше премиерата на кусиот аматерски филм „Мојата порта“, производ од неколку месечни интерактивни работилници за изработка на филм, на кои учествуваа ученици од сите основни училишта во Општина Центар.

Избрани новите кум и здравичар за овогодинешното празнување на Бадник

 • 12 декември 2018
 • Број на прегледи: 36
 • 0 Коментари
Избрани новите кум и здравичар за овогодинешното празнување на Бадник
Љупче Николовски е новиот кум, а Миливое Алексиевски е новот здравичар на традиционалната 27-мо по ред празнување на Бадник. Николовски е приватен бизнисмен, а Миливое Алексиевски е резбар и тренер/инструктор по пливање.

Средба на градоначалникот Богдановиќ со спортските работници од Општина Центар

 • 11 декември 2018
 • Број на прегледи: 66
 • 0 Коментари
Средба на градоначалникот Богдановиќ со спортските работници од Општина Центар

Во салата на Советот на Општина Центар, синоќа се одржа средба помеѓу градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ и надлежното одделение за спорт во општината, со претставници на 29 спортски клубови, спортски здруженија, работници и спортисти индивидуалци, поддржани од општината.


Нова ботаничка градина во ООУ “Јохан Хајнрих Песталоци“

 • 11 декември 2018
 • Број на прегледи: 74
 • 0 Коментари
Нова ботаничка градина во ООУ “Јохан Хајнрих Песталоци“

Учениците од ООУ “Јохан Хајнрих Песталоци“, вчера заедно со градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ, ги засадија своите први растенија во новата ботаничка градина во дворот на училиштето.


Средба на Богдановиќ со директорот на Институтот за стандардизација на РМ, Џеват Кицара

 • 10 декември 2018
 • Број на прегледи: 25
 • 0 Коментари
Средба на Богдановиќ со директорот на Институтот за стандардизација на РМ, Џеват Кицара

Градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ, денеска оствари средба со директорот на Институтот за страндардизација на Република Македонија, м-р Џеват Кицара.

Наградени најдобрите ученици од Центар – автори на детски есеи

 • 10 декември 2018
 • Број на прегледи: 110
 • 0 Коментари
Наградени најдобрите ученици од Центар – автори на детски есеи
Градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ, денеска им ги додели наградите на најдобрите автори на детски есеј. Станува збор за литературен проект кој имаше за цел – откривање и развој на  талентот за креативно пишување кај учениците од општинските основни училишта. Овој проект го реализиравме во соработка со Институтот за македонска литература.

Дневен ред за 21-ва седница на Советот на Општина Центар

 • 10 декември 2018
 • Број на прегледи: 233
 • 0 Коментари
Дневен ред за 21-ва седница на Советот на Општина Центар
 Д Н Е В Е Н   Р Е Д за 21-ва седница на Советот на Општина Центар. Седницата ќе се одржи во Салата на советот на Општина Центар, закажана за четврток (13.12.2018), со почеток во 14:00 часот.

Известување за ГИС порталот на Општина Центар

 • 8 декември 2018
 • Број на прегледи: 513
 • 0 Коментари
Известување за ГИС порталот на Општина Центар
Општина Центар веќе неколку години прави напори навремено да ги информира граѓаните за своите активности, со овозможување на полесен и побрз пристап до податоци. Оттука, Центар е првата општина во Македонија која го воведе Географскиот Информациски Систем (ГИС) и од воведувањето, услугата е достапна и корисна за сите заинтресирани кои сакаат да се информираат за урбанистичкото планирање на општината.
12345678910 Последна