mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Петтоодделенецот Александар Стојановски од ООУ Димитар Миладинов доби прва награда на ликовен конкурс во Москва

 • 14 септември 2018
 • Број на прегледи: 124
 • 0 Коментари
Петтоодделенецот Александар Стојановски од ООУ Димитар Миладинов доби прва награда на ликовен конкурс во Москва
Ученици од ОУ „Димитар Миладинов“ од Центар, Скопје ја претставуваа Македонија на Меѓународниот фестивал на рускиот јазик што се одржа од 28 август до 1 септември во Москва. 

ЈП ПОЦ започнува со бележење на паркинг места и поставување на нови информативни табли

 • 13 август 2018
 • Број на прегледи: 188
 • 0 Коментари
ЈП ПОЦ започнува со бележење на паркинг места и поставување на нови информативни табли
Јавното претпријатие за јавни паркиралишта „Паркинзи на Општина Центар“-Скопје од денеска започнува со бележење на паркинг места и поставување на нови информативни табли на сите паркиралишта со кои стопанисува претпријатието со цел полесно, попрегледно и пофункционално паркирање во општина Центар.

ЈП ПОЦ: Во наредните два месеци ќе се ажурираат податоци на затворените паркиралишта

 • 17 јули 2018
 • Број на прегледи: 244
 • 0 Коментари
ЈП ПОЦ: Во наредните два месеци ќе се ажурираат податоци на затворените паркиралишта
Јавното претпријатие за јавни паркиралишта „Паркинзи на Општина Центар од денес ќе започне со ажурирање на податоците на корисниците на затворените паркиралишта со кои стопанисува претпријатието заради подобрување и унапредување на паркинг услугите, а со цел обезбедување повеќе слободни паркинг места за жителите.

Општина Центар ќе ја започне реконструкцијата на „Ѓуро Ѓоновиќ“

 • 24 мај 2018
 • Број на прегледи: 307
 • 0 Коментари
Општина Центар ќе ја започне реконструкцијата на „Ѓуро Ѓоновиќ“
Општина Центар ја прифаќа забелешката  од  денешното соопштение на Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ, Центар, иако не наведуваат дека фотографиите и текстот за водата на раскопана улица се однесуваат само  за  Маџир Маало. 

Демант

 • 23 мај 2018
 • Број на прегледи: 309
 • 0 Коментари
Демант

Општина Центар најостро го демантира написот, објавен на портал, во кој се изнесуваат непроверени и неточни информации, единствено со цел да се наштети на имиџот на општината и на градоначалникот Саша Богдановиќ.

Јавна анкета за Предлог ДУП Градска четврт И 06-Пролет

 • 21 мај 2018
 • Број на прегледи: 399
 • 0 Коментари
Јавна анкета за Предлог ДУП Градска четврт И 06-Пролет
Од наредниот понеделник започнува јавната анкета на Предлог Деталниот урбанистички план Градска четврт И 06-Пролет. 

Екипата на „Димитар Миладинов“ првак во фудбал во „Лига Центар“

 • 17 мај 2018
 • Број на прегледи: 334
 • 0 Коментари
Екипата на „Димитар Миладинов“ првак во фудбал во „Лига Центар“

Екипата на  ООУ „Димитар Миладинов“ е првак во фудбал во „Лига Центар 2017/2018“.

Правилник за регулирање на постапката за одобрување за вршење прекопи

 • 17 мај 2018
 • Број на прегледи: 254
 • 0 Коментари
Правилник за регулирање на постапката за одобрување за вршење прекопи

Општина Центар со Правилник ќе ја регулира постапката и условите за одобрување за вршење прекопи. Правилникот пропишува по завршувањето на градежните работи, инвеститорот јавната површина каде што се изведувани градежните работи, да ја врати во првобитната состојба.

Богдановиќ на Балкански младински форум: Работиме на подобрување на состојбата на младите

 • 16 мај 2018
 • Број на прегледи: 218
 • 0 Коментари
Богдановиќ на Балкански младински форум: Работиме на подобрување на состојбата на младите
Започна Балканскиот младински форум под мотото „Активно младинско учество: поттик преку креативни и иновативни решенија“.
123456789