mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

“Мојата порта“ – краток филм на децата од основните училишта во Општина Центар

 • 13 декември 2018
 • Број на прегледи: 56
 • 0 Коментари
“Мојата порта“ – краток филм на децата од основните училишта во Општина Центар
Вчера, 12 декември, во Кинотека на Македонија беше премиерата на кусиот аматерски филм „Мојата порта“, производ од неколку месечни интерактивни работилници за изработка на филм, на кои учествуваа ученици од сите основни училишта во Општина Центар.

Избрани новите кум и здравичар за овогодинешното празнување на Бадник

 • 12 декември 2018
 • Број на прегледи: 36
 • 0 Коментари
Избрани новите кум и здравичар за овогодинешното празнување на Бадник
Љупче Николовски е новиот кум, а Миливое Алексиевски е новот здравичар на традиционалната 27-мо по ред празнување на Бадник. Николовски е приватен бизнисмен, а Миливое Алексиевски е резбар и тренер/инструктор по пливање.

Непрописно паркирани 189 возила во Општина Центар

 • 10 декември 2018
 • Број на прегледи: 15
 • 0 Коментари
Непрописно паркирани 189 возила во Општина Центар
Со помош на трите специјални возила „пајак“ на јавното претпријатие за јавни паркиралишта „Паркинзи на Општина Центар“-Скопје во текот на минатата недела на територија на Општина Центар отстранети се 189 возила кои го попречувале нормалното и безбедно одвивање на сообраќајот.

Наградени најдобрите ученици од Центар – автори на детски есеи

 • 10 декември 2018
 • Број на прегледи: 110
 • 0 Коментари
Наградени најдобрите ученици од Центар – автори на детски есеи
Градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ, денеска им ги додели наградите на најдобрите автори на детски есеј. Станува збор за литературен проект кој имаше за цел – откривање и развој на  талентот за креативно пишување кај учениците од општинските основни училишта. Овој проект го реализиравме во соработка со Институтот за македонска литература.

Дневен ред за 21-ва седница на Советот на Општина Центар

 • 10 декември 2018
 • Број на прегледи: 233
 • 0 Коментари
Дневен ред за 21-ва седница на Советот на Општина Центар
 Д Н Е В Е Н   Р Е Д за 21-ва седница на Советот на Општина Центар. Седницата ќе се одржи во Салата на советот на Општина Центар, закажана за четврток (13.12.2018), со почеток во 14:00 часот.

Известување за ГИС порталот на Општина Центар

 • 8 декември 2018
 • Број на прегледи: 513
 • 0 Коментари
Известување за ГИС порталот на Општина Центар
Општина Центар веќе неколку години прави напори навремено да ги информира граѓаните за своите активности, со овозможување на полесен и побрз пристап до податоци. Оттука, Центар е првата општина во Македонија која го воведе Географскиот Информациски Систем (ГИС) и од воведувањето, услугата е достапна и корисна за сите заинтресирани кои сакаат да се информираат за урбанистичкото планирање на општината.

17 нови костени на улицата “Франклин Рузвелт“

 • 4 декември 2018
 • Број на прегледи: 72
 • 0 Коментари
17 нови костени на улицата “Франклин Рузвелт“
Град Скопје, заедно со останатите скопски општини, започна акција за зазеленување на градот. Во склоп на акцијата, општина Центар и општина Карпош денеска од двете страни го обновија дрворедот кој се протега по должината на улицата “Франклин Рузвелт“ (Рузвелтова“, од булеварот “Илинден“ до улицата “Васил Ѓоргов“.

Санкционирани 177 возила за непрописно паркирање во општина Центар

 • 4 декември 2018
 • Број на прегледи: 22
 • 0 Коментари
Санкционирани 177 возила за непрописно паркирање во општина Центар
Во текот на минатата недела на територија на општина Центар успешно беше доведен во ред сообраќајниот хаос и проблемот со непрописното паркирање.

Општина Центар изготви Анкетен прашалник за учество во носењето на буџетот за наредната година

 • 4 декември 2018
 • Број на прегледи: 96
 • 0 Коментари
Општина Центар изготви Анкетен прашалник за учество во носењето на буџетот за наредната година
Покрај редовните буџетски форуми, со Анкетен прашалник за учество на граѓаните во носење на буџетот за 2019-та година, општина Центар ќе го носи новиот буџет.
12345678910 Последна