mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Стипендии за најталентираните ученици во општина Центар

  • 3 ноември 2015
  • Број на прегледи: 1468
  • 0 Коментари

Општина Центар ги наградува и поттикнува најдобрите и најталентирани ученици. Годинава, додели 21 стипендија за најталентираните ученици од 7-те основни училишта на територијата на општината.

На распишаниот конкурс за фотографија, ликовна творба и литературна творба избрани се најдобрите и денеска на Денот на општината, ќе им бидат доделени пригодни награди.

 

КОНКУРС ЗА НАЈДОБРА ФОТОГРАФИЈА

Тема-„Ја гледам Општина Центар низ мојот објектив“

 

Пофалници: и парична награда од 2000 денари или едномесечна стипендија

1.            Алексеј Дума                   ООУ„Кочо Рацин“

 

 

2.            Ана Шалева                      ООУ„Коле Неделковски

 

 

3.            Матеа Штрковска           ООУ„Димитар Миладинов“

 

 

4.            Андриан Алексов           ООУ„Димитар Миладинов“     

 

 

5.            Јана Чуличковска           ООУ„Димитар Миладинов“

 

 

 

Благодарница за учество:         

 

1.            Матеј Ванев ООУ„Коле Неделковски“

 

 

 

 

КОНКУРС ЗА НАЈДОБРА ЛИКОВНА ТВОРБА

Тема-„Мојот Центар – мојот мал свет“

 

Пофалници: и парична награда од 2000 денари или едномесечна стипендија

 

1.            Дуња Рашкова                 ООУ„Димитар Миладинов“

 

 

2.            Доротеа Танчевска       ООУ„Димитар Миладинов“

 

 

3.            Матеј Ванев                      ООУ„Коле Неделковски“

 

 

4.            Радмила Пејковска       ООУ„Коле Неделковски“

 

 

5.            Ивона Науновска            ООУ„Ј.Х.Песталоци“    

 

 

 

Благодарница за учество:         

 

1.            Ајла Шабовиќ                  ООУ„Св.Кирил и Методиј“

 

КОНКУРС ЗА НАЈДОБРА ЛИТЕРАТУРНА ТВОРБА

Тема-,,Центар - во срце те носам ,,

 “

 

Пофалници: и парична награда од 2000 денари или едномесечна стипендија

 

1.            Анастасија Илиевска                    ООУ„Св.Кирил и Методиј“

 

 

2.            Бојана Пецова                                 ООУ„11 Октомври“

 

                 

3.            Наталија Георгиева                       ООУ„Ј.Х.Песталоци“

 

 

4.            Димитар Гугучески                        ООУ„Димитар Миладинов“

 

 

5.            Дарио методиевски                     ООУ„Димитар Миладинов“

 

 

 

 

СТИПЕНДИСТИ

2015/16 година

 

 СТИПЕНДИИ : девет месечна стипендија од 2500 денари месечно добија

 

1.            Ирина Петрушевска                     ООУ “Димитар Миладинов”

 

2.            Ева Димитрова                             ООУ “Димитар Миладинов”

 

3.            Даријан Шеќеров                          ООУ “11 октомври”

 

4.            Деспина Мишева                          ООУ “Димитар Миладинов”

 

5.            Јована Иванова                            ООУ “Димитар Миладинов”

 

СТИПЕНДИИ : девет месечна стипендија од 2000 денари месечно добија

 

1.            Петар Маневски                            ООУ “Кочо Рацин”

2.            Елена Радулова                           ООУ “11 октомври”

3.            Марко Захариев                            ООУ “11 октомври”

4.            Александар Гоџиров                     ООУ “Гоце Делчев”

5.            Теа Стефановска                          ООУ “Јохан Хајнрих Песталоци”

6.            Александра Радески                    ООУ “Димитар Миладинов”

7.            Иван Стефановски                        ООУ “Кочо Рацин”

8.            Јана Наскова                                ООУ “Кочо Рацин”

9.            Мишел Јовановска                       ООУ “Коле Неделковски”

10.          Игор Шекеровски                          ООУ “Кочо Рацин”

11.          Виктор Василев                            ООУ “Јохан Хајнрих Песталоци”

12.          Тијана Огњаноска                         ООУ “Јохан Хајнрих Песталоци”

13.          Леонина Јосифова                        ООУ “Кочо Рацин”

14.          Магдалена Бошевска                    ООУ “Кочо Рацин”

15.          Зои Павловска                              ООУ “Коле Неделковски”

16.          Мелани Цветковска                       ООУ “Кирил и Методиј”

Печати
 
Означувања:
Оценете ја оваа вест:
Нема оценка

Ве молиме најавете се или регистрирајте се за да објавувате коментари.