mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Општина Центар изготви Анкетен прашалник за учество во носењето на буџетот за наредната година

  • 4 декември 2018
  • Број на прегледи: 86
  • 0 Коментари

Покрај редовните буџетски форуми, со Анкетен прашалник за учество на граѓаните во носење на буџетот за 2019-та година, општина Центар ќе го носи новиот буџет.

Транспарентно и отчетно, прашалникот ќе овозможи директен инпут на жителите на општината во  носењето на одлуките кои ги засегаат нив лично, конкретно буџетот за наредната година.

Сите оние граѓани кои се соочуваат со некакви проблеми од областа на локалната самоуправа, но и имаат конструктивни и корисни предлози и сугестии ќе можат да ги запишат во прашалникот и да ги достават до општината.

Добиените резултати ќе бидат испратени на понатамошна обработка од надлежните сектори и одделенија во општината, а подоцна истите и вметнати во процесот на донесување на буџетот за 2019-та година.

Линк до Анкетниот прашалник: https://goo.gl/forms/WdRN6SeCIgJIPYhh1

Печати
 
Означувања:
Оценете ја оваа вест:
Нема оценка

Ве молиме најавете се или регистрирајте се за да објавувате коментари.