mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Центар продолжува со акцијата за собирање отпад

  • 10 август 2018
  • Број на прегледи: 206
  • 0 Коментари

Општина Центар продолжува со летната акција за собирање на отпад и расчистување на депониите на територија на општината.

Апелираме до граѓаните да ја почитуваат животната средина и да не фрлаат ѓубре и отпадоци на необележани и несоодветни места.

Службите на општина Центар се веќе на терен и ги расчистуваат депониите, а сите граѓани кои ќе бидат затекнати ќе бидат санкционирани од инспекциите.

Жителите на општината можат да пријават диви депонии или необележани места за фрлање отпад на телефонскиот број 078 313 387; лице за контакт Нико Николоски.

Печати
Означувања:
Оценете ја оваа вест:
5.0

Ве молиме најавете се или регистрирајте се за да објавувате коментари.