mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Хорот на ООУ"Кочо Рацин" прв на Државниот натпревар

  • 16 мај 2018
  • Број на прегледи: 138
  • 0 Коментари
Хорот на ООУ"Кочо Рацин" прв на Државниот натпревар

Хорот на ООУ"Кочо Рацин" од општина Центар во конкуренција од 17 основни училишта од Република Македонија, го освои првото место на Државниот натпревар во хорско пеење. 

Натпреварот се одржа во Валандово во организација на Здружението на музички педагози на Македонија.

Хорот, под диригентската палка на наставникот по музичко образование Наташа Митрова настапи со две композиции , "Молитва"-додолска народна песна и задолжителната композиција "Давај ме мила мамо".

Печати
 
Означувања:
Оценете ја оваа вест:
Нема оценка

Ве молиме најавете се или регистрирајте се за да објавувате коментари.