mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Општина Центар учествуваше на Виз Ер Скопски маратон

  • 6 мај 2018
  • Број на прегледи: 265
  • 0 Коментари
Општина Центар учествуваше на Виз Ер Скопски маратон

Градоначалникот на општина Центар Саша Богдановиќ го означи стартот на трката  од 5 километри на Виз Ер Скопски маратон.Во оваа најмасовна трка учествуваа и екипите на општина Центар и ЈП ПОЦ ,  успешно ја истрчаа делницата и стигнаа на целта.

Општина Центар активно се вклучи во оваа манифестација, на  чиј старт за прв пат застанаа над 10.000 натпреварувачи, обезбедувајќи забава за маратонците кои минуваа на делницата кај општината, а ќе го чисти улиците и тротоарите по трките.

Општина Центар ги поттикнува граѓаните на спортување и здрави животни навики.

Печати

Ве молиме најавете се или регистрирајте се за да објавувате коментари.