mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Продолжен рокот за преиспитување на ДУП-те во општина Центар

  • 26 април 2018
  • Број на прегледи: 391
  • 0 Коментари
Продолжен рокот за преиспитување на ДУП-те во општина Центар

Советот на општина Центар со мнозинство гласови од  советниците ја изгласа  одлуката за запирање на спроведување на 31 Детален урбанистички план. Времетраењето на мораториумот е два месеци.  Разгледувањето на овие Детални урбанистички планови е веќе во заврша фаза, а на советниците им беше прикажана и видео презентација.

Она што е основна заложба на градоначалникот Саша Богданиќ и на општинското раководство е на жителите да им се овозможат услови за хумано живеење, надминување на урбаните бариери на лица со попреченост, услови за паркирање и безбедност на пешаците, заштита и унапредување на животната средина и ново и квалитетно осветлување.

Планската документација ќе се носи транспарентно и сите забелешки од советниците и од граѓаните ќе се земат предвид.

Печати
 

Ве молиме најавете се или регистрирајте се за да објавувате коментари.