mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Центар е пилот - општина за обука на лица за воспоставување систем за контрола на кучиња

  • 13 март 2018
  • Број на прегледи: 150
  • 0 Коментари
Центар е пилот -  општина  за обука на лица за воспоставување систем за контрола на кучиња

Агенцијата за храна и ветеринарство во соработка со Кралското здружение за заштита на животните од суровост од Велика Британија  „RSPCA“ и регионалниот центар за благосостојба на животните со седиште во Загреб „ RAWC“ спроведува обука за обучувачи  за воспоставување на систем за контрола.

Општина Центар е избрана да биде пилот општина каде се спроведува обуката, ова треба да обезбеди детална анализа на состојбата со кучињата што гравитираат на нејзина територија што ќе и послужи на општина Центар да воспостави соодветен систем за контрола.

Печати
 
Означувања:
Оценете ја оваа вест:
Нема оценка

Ве молиме најавете се или регистрирајте се за да објавувате коментари.