mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Општина Центар најостро го осудува обидот за политичка агитација

  • 26 февруари 2018
  • Број на прегледи: 340
  • 0 Коментари

Општина Центар најостро го осудува обидот за политичка агитација во врска со делењето флаери со повик за излегување на протест. При делењето, флаери се фрлени и во училишниот двор на ООУ “Ј.Х. Песталоци“.

Настанот е пријавен во полиција, а општина Центар потенцира дека политичко делување и агитирање е најстрого забрането во и околу училиштата и училишните дворови.

Според членот 12 став 4 од Законот за заштита на деца, се забранува злоупотреба на децата поради политичко или верско организирање и дејствување.

Печати
 
Означувања:
Оценете ја оваа вест:
Нема оценка

Ве молиме најавете се или регистрирајте се за да објавувате коментари.