mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Инвеститор на ул. “Мајаковски“ сам ја отстранува дивоградбата

  • 1 февруари 2018
  • Број на прегледи: 373
  • 0 Коментари

Општина Центар нема да ги толерира  дивоградбите и самоволното градење на својата територија.

На улица “Мајаковски“ инвеститорот незаконски и непочитувајќи го одобрението за градење при градбата на објектот за станбено домување изградил на мезанин арматурно бетонска плоча со димензии 8.23 х 5.50 и второ поткровје со димензии 17 метри на 9.75 метри.

Од страна на овластениот градежен инспектор, на инвеститорот со решение му е наредено во определен рок да ги отстрани недостатоците и да ја усогласи градбата.

За да не дојде до присилно отстранување и уривање на дивоградбата, инвеститорот ја прекина изградбата и сам пристапи кон отстранување на дивоградбата.

Општина Центар и овластените градежни инспектори внимателно ја следат состојбата на теренот во општина Центар и ќе интервенираат при секое отстапување од правосилните одобренија за градење.

Печати
 
Означувања:
Оценете ја оваа вест:
Нема оценка

Ве молиме најавете се или регистрирајте се за да објавувате коментари.