mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Во Центар, Комисијата за еднкави можности одржа работилница за деца-жртви на насилство

  • 5 декември 2017
  • Број на прегледи: 294
  • 0 Коментари

Комисијата за еднакви можности на жените и мажите на 01.12.2017 година одржа работилница со 25 наставници од  основните училишта на територија на општина Центар, на следните теми:

“Препознавање на децата жртви на насилство “

“Булинг- насилство меѓу врсниците“

Предавачи на настанот беа Проф..д-р Драгана Батиќ, психолог - Факултет за безбедност Скопје и Анета Арсева, педагог од Центар за социјална работа Скопје, Оддел за семејно насилство. 

Печати
Означувања:
Оценете ја оваа вест:
5.0

Ве молиме најавете се или регистрирајте се за да објавувате коментари.