mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Советот на општина Центар ја одржа 78-мата седница

  • 7 септември 2017
  • Број на прегледи: 423
  • 0 Коментари

Советот на општина Центар ја одржа 78-мата седница. Советничката група на ВМРО-ДПМНЕ бараше дополнение на дневниот ред – Советот итно да расправа за состојбата и да се закаже референдум против населувањето на мигрантите.

Според Деловникот за работа на Советот, предлагачот треба да образложи зошто бара и во што е итноста на ставање на точката на дневен ред. Советничката група предводена од СДСМ не гледа во што е итноста на ставање на ваква точка на дневен ред и дека на наредната седница на Советот, оваа точка ќ

Веднаш по 78-мата седница, советниците требаа да расправаат и за преостанатите точки од 77-мата и 76-тата седница, но поради обемноста и отсуството на дел од советниците, одложена е расправата за предлог-одлуката за ослободување од побарувањето на финансиски средства по основа на Договор за закуп на деловен простор, како и разгледувањето на барање од група на граѓани во врска со идејата „Здравјето пред профитот“.

Печати
 
Означувања:
Оценете ја оваа вест:
Нема оценка

Ве молиме најавете се или регистрирајте се за да објавувате коментари.