mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Реакција на изјавата на директорот на АД за изградба на деловен и станбен простор, Цветко Грозданов

  • 11 мај 2017
  • Број на прегледи: 319
  • 0 Коментари
Реакција на изјавата на директорот на АД за изградба на деловен и станбен простор, Цветко Грозданов

Издаденото решение за тениски терени од општина Центар е поништено, бидејќи АД за изградба на деловен и станбен простор од значење за Република Македонија, е во целосна сопственост на РМ, и решенијата ги издава Министерството за транспорт и врски, а не општината.

Проблемот се јавува кога по поништување на Одлуката за донесување на Деталниот урбанистички план  за ова подрачје, за добивање на решение за тениски терени потребно е претходно да се одобри архитектонско урбанистички проект за кој АД за изградба на деловен и станбен простор од значење за Република Македонија не е подготвено со техничка документација и Министерството за транспорт и врски не може да им го издаде бараното решение. Проблемот не е во општина Центар, туку во бавната реакција на Акционерското друштво.

Печати
Означувања:
Оценете ја оваа вест:
Нема оценка

Ве молиме најавете се или регистрирајте се за да објавувате коментари.