mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Средба на градоначалникот Богдановиќ со спортските работници од Општина Центар

 • 11 декември 2018
 • Број на прегледи: 30
 • 0 Коментари
Средба на градоначалникот Богдановиќ со спортските работници од Општина Центар

Во салата на Советот на Општина Центар, синоќа се одржа средба помеѓу градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ и надлежното одделение за спорт во општината, со претставници на 29 спортски клубови, спортски здруженија, работници и спортисти индивидуалци, поддржани од општината.


Нова ботаничка градина во ООУ “Јохан Хајнрих Песталоци“

 • 11 декември 2018
 • Број на прегледи: 48
 • 0 Коментари
Нова ботаничка градина во ООУ “Јохан Хајнрих Песталоци“

Учениците од ООУ “Јохан Хајнрих Песталоци“, вчера заедно со градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ, ги засадија своите први растенија во новата ботаничка градина во дворот на училиштето.


Средба на Богдановиќ со директорот на Институтот за стандардизација на РМ, Џеват Кицара

 • 10 декември 2018
 • Број на прегледи: 15
 • 0 Коментари
Средба на Богдановиќ со директорот на Институтот за стандардизација на РМ, Џеват Кицара

Градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ, денеска оствари средба со директорот на Институтот за страндардизација на Република Македонија, м-р Џеват Кицара.

Непрописно паркирани 189 возила во Општина Центар

 • 10 декември 2018
 • Број на прегледи: 7
 • 0 Коментари
Непрописно паркирани 189 возила во Општина Центар
Со помош на трите специјални возила „пајак“ на јавното претпријатие за јавни паркиралишта „Паркинзи на Општина Центар“-Скопје во текот на минатата недела на територија на Општина Центар отстранети се 189 возила кои го попречувале нормалното и безбедно одвивање на сообраќајот.

Наградени најдобрите ученици од Центар – автори на детски есеи

 • 10 декември 2018
 • Број на прегледи: 80
 • 0 Коментари
Наградени најдобрите ученици од Центар – автори на детски есеи
Градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ, денеска им ги додели наградите на најдобрите автори на детски есеј. Станува збор за литературен проект кој имаше за цел – откривање и развој на  талентот за креативно пишување кај учениците од општинските основни училишта. Овој проект го реализиравме во соработка со Институтот за македонска литература.

Дневен ред за 21-ва седница на Советот на Општина Центар

 • 10 декември 2018
 • Број на прегледи: 135
 • 0 Коментари
Дневен ред за 21-ва седница на Советот на Општина Центар
 Д Н Е В Е Н   Р Е Д за 21-ва седница на Советот на Општина Центар. Седницата ќе се одржи во Салата на советот на Општина Центар, закажана за четврток (13.12.2018), со почеток во 14:00 часот.

Известување за ГИС порталот на Општина Центар

 • 8 декември 2018
 • Број на прегледи: 473
 • 0 Коментари
Известување за ГИС порталот на Општина Центар
Општина Центар веќе неколку години прави напори навремено да ги информира граѓаните за своите активности, со овозможување на полесен и побрз пристап до податоци. Оттука, Центар е првата општина во Македонија која го воведе Географскиот Информациски Систем (ГИС) и од воведувањето, услугата е достапна и корисна за сите заинтресирани кои сакаат да се информираат за урбанистичкото планирање на општината.

Пуштена во употреба реконструираната улица “Ѓуро Ѓоновиќ“ во Маџир Маало

 • 7 декември 2018
 • Број на прегледи: 68
 • 0 Коментари
Пуштена во употреба реконструираната улица “Ѓуро Ѓоновиќ“ во Маџир Маало
Во пријателска и расположена атмосфера, придружуван од советниците во Советот на општина Центар и жителите на населбата Маџир Маало, градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ, ја пушти во употреба потполно реконструираната улица “Ѓуро Ѓоновиќ“, во населбата Маџир Маало.

Одлука за избор на кандидати по интерен оглас број 03/2018

 • 5 декември 2018
 • Број на прегледи: 63
 • 0 Коментари
Одлука за избор на кандидати по интерен оглас број 03/2018
Општина Центар објавува одлуки за избор на кандидати по интерни огласи со бр. 03/2018.
12345678910 Последна