mk-MKen-US
Општина
Центар

Првенство во шах на учениците од основните училишта во Центар

  • 30 мај 2018
  • Број на прегледи: 399
  • 0 Коментари
Првенство во шах на учениците од основните училишта во Центар
Во рамките на „ Лига Центар 2017/2018 “, во аулата на ООУ Ј.Х.Песталоци се одржа поединечно првенство во шах на учениците од основните училишта на општина Центар .

Градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ, оствари средба со познатиот кик-боксер, Димитар Ѓорѓиев

  • 30 мај 2018
  • Број на прегледи: 411
  • 0 Коментари
Градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ, оствари средба со познатиот кик-боксер, Димитар Ѓорѓиев

Ѓорѓиев  е нашата гордост и најголема надеж во кикбоксот, со освојување на бронзениот медал на Светското првенство  во Мексико - Канкун, каде што кикбоксинг федерацијата на Македонија за прв пат учествуваше во оваа дисциплина.