mk-MKen-US
Општина
Центар

Заврши лигата во шах

 • 27 мај 2015
 • Број на прегледи: 2130
 • 0 Коментари
Заврши лигата во шах
Вчера заврши лигата во шах од спортските училишни игри Центар 2015, со завршен турнир на сите основни училишта од општина Центар. 

Екипата на ООУ „11 Октомври“ победник во лигата за ракомет

 • 20 мај 2015
 • Број на прегледи: 960
 • 0 Коментари
Екипата на ООУ „11 Октомври“ победник во лигата за ракомет

Заврши  ракометната  лига на основните училишта во општина Центар. Во фајналфорот се сретнаа четирте екипи на училиштата  11 Октомври, Кочо Рацин, Кирил и Методиј и Димитар Миладинов.

Започнува финалниот дел во ракомет во училиштата во Центар

 • 18 мај 2015
 • Број на прегледи: 763
 • 0 Коментари
Денеска со натпреварот помеѓу екипите на основните училишта “Кочо Рацин“ и “Димитар Миладинов“ и“ 11.Октомври“ и “Кирил и Методиј “, започнува финалниот дел во ракомет.

Екипата на Ј.Х Песталоци победник во лигата за фудбал

 • 13 мај 2015
 • Број на прегледи: 928
 • 0 Коментари
Екипата на Ј.Х Песталоци победник во лигата за фудбал

Денес  заврши  фудбалската  лига на  основните училишта во општина Центар. Во фајналфорот се сретнаа четири екипи на училиштата Ј.Х.Песталоци, Коле Неделковски, Кирил и Методиј и Димитар Миладинов. Во борбата  за трето место,  екипата на Кирил и Методиј беше поуспешна.

Одиграни полуфиналните натпревари во фудбал од училишните игри Центар 2015

 • 12 мај 2015
 • Број на прегледи: 822
 • 0 Коментари
Одиграни полуфиналните натпревари во фудбал од училишните игри Центар 2015

Одиграни се полуфиналните натпревари во фудбал од училишните игри Центар 2015.

Во првиот натпревар О.У. Јохан Хајнрих Песталоци го порази О.У. Димитар Миладинов со резултат од 5:0, додека О.У. Коле Неделковски беше поуспешен од О.У. Кирил и Методиј со 7:3.

Започнува финалниот дел во фудбал во училиштата во Центар

 • 12 мај 2015
 • Број на прегледи: 799
 • 0 Коментари
Започнува финалниот дел во фудбал во училиштата во Центар

ООУ Димитар Миладинов - шампион во одбојка (жени) на училишните игри “Центар 2015“

 • 6 мај 2015
 • Број на прегледи: 1470
 • 0 Коментари
ООУ Димитар Миладинов - шампион во одбојка (жени) на училишните игри “Центар 2015“

Започнува финалниот дел во одбојка во училиштата во Центар

 • 4 мај 2015
 • Број на прегледи: 898
 • 0 Коментари
Започнува финалниот дел во одбојка во училиштата во Центар
Денеска со натпреварот помеѓу екипите на основните училишта “Димитар Миладинов“ и “Кочо Рацин“ и“Гоце Делчев“ и “11ти Октомври“, започнува финалниот дел во одбојка (девојки).