mk-MKen-US
Општина
Центар

Општина Центар ќе доделува признанија за Заслужни граѓани, првата ќе се додели на Перо Антиќ

 • 15 јуни 2017
 • Број на прегледи: 62
 • 0 Коментари
Општина Центар ќе доделува признанија за Заслужни граѓани, првата ќе се додели на Перо Антиќ
Општина Центар ќе доделува награди за физички и правни лица од Општината како признание за особени постигнувања во стопанството, науката, уметноста, културата, спортот, воспитувањето и образованието и други области. На овој начин, општината сака да ги награди оние кои придонеле за развојот и афирмацијата на Општината и Република Македонија во светот.

Извештајот за сработеното во рацете на граѓаните на Центар

 • 11 јуни 2017
 • Број на прегледи: 108
 • 0 Коментари
Извештајот за сработеното во рацете на граѓаните на Центар
Извештајот за сработеното во изминатите четири години е во рацете на граѓаните. Градоначалникот Андреј Жерновски, заедно со соработниците, одат од врата на врата во населените места во општината за лично да го поделат отчетот и да ги слушнат предлозите, забелешките, да чујат што не е сработено за да знаат на што да биде фокусирана работата во наредниот период.

Заврши “Лига Центар 2017“, медали и пехари за најдобрите

 • 26 мај 2017
 • Број на прегледи: 252
 • 0 Коментари
Заврши “Лига Центар 2017“, медали и пехари за најдобрите

Спортските игри “Лига Центар 2017“ завршија со доделување награди на најдобрите поединци и екипи. Учествуваа 400 ученици од 7-те основни училишта на територијата на Општина Центар, кои се натпреваруваа во 5 спортски дисциплини: кошарка, ракомет, одбојка, фудбал и шах.

Реакција на изјавата на директорот на АД за изградба на деловен и станбен простор, Цветко Грозданов

 • 11 мај 2017
 • Број на прегледи: 147
 • 0 Коментари
Реакција на изјавата на директорот на АД за изградба на деловен и станбен простор, Цветко Грозданов

Издаденото решение за тениски терени од општина Центар е поништено, бидејќи АД за изградба на деловен и станбен простор од значење за Република Македонија, е во целосна сопственост на РМ, и решенијата ги издава Министерството за транспорт и врски, а не општината.

Првенство во шах на општина Центар

 • 6 мај 2017
 • Број на прегледи: 1809
 • 0 Коментари
Првенство во шах на општина Центар

Во рамките на „Лига Центар 2017“, се одржа поединечно првенство во шах на учениците од основните училишта на општина Центар.

120 ученици, утре ќе се натпреваруваат во шах во “Лига Центар 2017“

 • 4 мај 2017
 • Број на прегледи: 337
 • 0 Коментари
120 ученици, утре ќе се натпреваруваат во шах во “Лига Центар 2017“
Утре, во основното училиште “Ј.Х. Песталоци“, учениците од сите седум основни учлишта на територија на општината ќе се натпреваруваат во шах, во рамките на училишните спортски игри “Лига Центар 2017“.

“Кочо Рацин“ на прво место во фудбал во Лига Центар 2017

 • 4 мај 2017
 • Број на прегледи: 616
 • 0 Коментари
“Кочо Рацин“ на прво место во фудбал во Лига Центар 2017
Учениците од ООУ “Кочо Рацин“ го освоија првото место во рамките на спортските игри “Лига Центар 2017“ во фудбал. Во финалето се сретнаа екипите на “Кочо Рацин“ и “Јохан Хајнрих Песталоци“. 

Општина Центар: Ќе нема улица на Кејот

 • 30 април 2017
 • Број на прегледи: 105
 • 0 Коментари

Овластениот инспектор на Општина Центар, по налог на градоначалникот  Андреј Жерновски, утринава пристигна на градилиштето на Кеј, на кое повторно, во раните утрински часови, пред празник почна да  се работи. Инспекторот констатираше низа неправилности и недостатоци: неоградено градилиште, отсуство на информативна табла и други нерегуларности. 

Жерновски за австриски "Ди пресе": Партијата на Груевски предизвикува хаос

 • 29 април 2017
 • Број на прегледи: 121
 • 0 Коментари
Жерновски за австриски "Ди пресе": Партијата на Груевски предизвикува хаос

Градоначалникот на  општина Центар  Aндреј Жерновски, во интервју во денешниот број на  угледниот австриски весник „Ди пресе“,  одговарајќи на прашања од новинарот за актуелната политичка состојба, упати жестоки критики за работата и одесувањето на досегашната Влада.

12345678910 Последна