mk-MKen-US
Општина
Центар

Во градинката Кочо Рацин – промоција на здравата храна и здравиот начин на живот

 • 19 октомври 2018
 • Број на прегледи: 1370
 • 0 Коментари
Во градинката Кочо Рацин – промоција на здравата храна и здравиот начин на живот
Денес во детската градинка Кочо Рацин ја славевме здравата храна и низ игра и песна се потсетивме како треба здраво да се храниме и што треба да јадеме.

Средба Богдановиќ - Хеншо

 • 18 октомври 2018
 • Број на прегледи: 30
 • 0 Коментари
Средба Богдановиќ - Хеншо
Градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ, денеска одржа средба со престатвници директорот на Националниот Демократски Институт (НДИ) надлежен за Македонија, Крис Хеншо.

Нови 8 училници во ООУ “Гоце Делчев“ во Центар

 • 17 октомври 2018
 • Број на прегледи: 96
 • 0 Коментари
Нови 8 училници во ООУ “Гоце Делчев“ во Центар
Осум нови училници или вкупно 569м2 ќе бидат на располагање на учениците и наставниците со цел да добијат што подобри услови за квалитетно образование.

Стипендии за 7 ученици од основните училишта во Центар

 • 17 октомври 2018
 • Број на прегледи: 36
 • 0 Коментари
Стипендии за 7 ученици од основните училишта во Центар
Денеска градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ им ги додели стипендиите на деца-ученици во општинските основни училишта, кои се од социјално ранливите категории.

Градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ, денеска во Основен суд – Скопје 1 сведочеше за случајот “Насилство во Центар“

 • 16 октомври 2018
 • Број на прегледи: 26
 • 0 Коментари
Градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ, денеска во Основен суд – Скопје 1 сведочеше за случајот “Насилство во Центар“
Во Основниот Суд Скопје 1 денеска продолжи судскиот процес “Насилство во Центар“. Градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ пред судот и обвинителите сведочеше за насилните протести од јуни, 2013-тата година.

Општина Центар продолжува со акциите за чистење

 • 13 октомври 2018
 • Број на прегледи: 49
 • 0 Коментари
Општина Центар продолжува со акциите за чистење

Општина Центар и комуналните служби при општината продолжуваат со чистењето и на улиците и јавните површини кои се наоѓаат на нејзина територија.


Стефан, Лука, Георгина, Ева и Марио изработија анимиран филм

 • 12 октомври 2018
 • Број на прегледи: 51
 • 0 Коментари
Стефан, Лука, Георгина, Ева и Марио изработија анимиран филм
Со неизмерна радост и задоволство, овие 5 ученици со посебни потреби од општина Центар, го гледаа своето „првенче“, заедно со присутната публика во киното „Фросина“,на затворањето на овогодинешниот филмски фестивал, Киненова.  Анимираниот филм децата го изработија под менторство на Жарко Иванов и Владимир Лукаш.

Во Центар одржано Олдтајмер рели 2018

 • 2 октомври 2018
 • Број на прегледи: 178
 • 0 Коментари
Во Центар одржано Олдтајмер рели 2018
И оваа година, АКК Примо авј и О.К. Класик под покровителство на Општина Центар  на 29 септември 2018-та ja организираа манифестација од еднодневен карактер Олдтајмер Рели Скопје 2018.

Комисија за еднакви можности на жените и мажите на општина Центар - Трибина за самоконтрола и превенција на рак на дојка

 • 27 септември 2018
 • Број на прегледи: 65
 • 0 Коментари
Комисија за еднакви можности на жените и мажите на општина Центар - Трибина за самоконтрола и превенција на рак на дојка
 Комисијата за еднакви можности на жените и мажите на Општина Центар-Скопје, во согласност со Програмата и со Акциониот план за 2018 година, одржа трибина од областа на здравјето, односно превенција од малигни заболувања на тема „Самоконтрола и превенција на рак на дојка“, на 25.9.2018 година во Урбаната заедница „Мирче Мацан“.
12345678910 Последна