mk-MKen-US
Општина
Центар

Работна средба на градоначалникот Жерновски со претседателот на СДСМ, Заев

 • 24 март 2017
 • Број на прегледи: 19
 • 0 Коментари
Работна средба на градоначалникот Жерновски со претседателот на СДСМ, Заев
Градоначалникот Жерновски го информираше претседателот на СДСМ за реализацијата на Програмата на општината и за постигнатите резултати, со оглед дека општината за три ипол години реализираше 230 проекти и покрај сите опструкции од досегашната централна власт.

Известување

 • 23 март 2017
 • Број на прегледи: 25
 • 0 Коментари
Известување
Општина Центар ги известува граѓаните на општината дека од 27.3.2017 (понеделник) ќе отпочне со редовната пролетна дератизација.

Општина Центар ја заврши седницата од 2013-та, прекината поради вандализмот и нарачаните шамари

 • 22 март 2017
 • Број на прегледи: 120
 • 0 Коментари
Општина Центар ја заврши седницата од 2013-та, прекината поради вандализмот и нарачаните шамари
Овие детални урбанистички планови биле донесени од претходниот состав на Советот на општина Центар, во 2012-тата година.

Жерновски – Пломп: Потребен е брз и мирен трансфер на власта и формирање на Влада

 • 22 март 2017
 • Број на прегледи: 17
 • 0 Коментари
Жерновски – Пломп: Потребен е брз и мирен трансфер на власта и формирање на Влада
Двајцата соговорници разменија мислења за актуелната политичка состојба во Република Македонија, особено по вчерашната посета на комесарот Хан и европратениците Кукан, Вајгл и Флекенштајн.

“Исправи се“ – нов проект на општина Центар

 • 21 март 2017
 • Број на прегледи: 63
 • 0 Коментари
“Исправи се“ – нов проект на општина Центар
Со овој проект, 1111 ученици од прво и второ одделение од сите седум основни општински училишта во Центар ќе бидат прегледани од стручни лекарски тимови за навремено дијагностицирање на било какви деформитети кај децата.

Со одлука на општина Центар, наместо улица – нови дрвја, зеленило и урбана опрема

 • 20 март 2017
 • Број на прегледи: 152
 • 0 Коментари
Со одлука на општина Центар, наместо улица – нови дрвја, зеленило и урбана опрема
Советниците на општина Центар со 12 гласа ЗА, донесоа одлука за изглед на градба, пешачки улици и патека на ул. Кеј 13-ти Ноември, на потегот од улица “Филип Втори Македонски“ до објектот на Телеком.

Општина Центар ги сопре градежните активности на кејот на Вардар

 • 19 март 2017
 • Број на прегледи: 68
 • 0 Коментари
Општина Центар ги сопре градежните активности на кејот на Вардар
Овластен градежен инспектор на општина Центар, по налог на градоначалникот Андреј Жерновски, излезе на терен за да ја констатира фактичката состојба со почетокот на градењето на улицата на кејот на Вардар, со решение на градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, издадено на 31.12.2016-та година.

Жерновски: Трајановски веднаш да ја повлече незаконската одлуката за изградба на улица на Кеј

 • 19 март 2017
 • Број на прегледи: 54
 • 0 Коментари
Жерновски: Трајановски веднаш да ја повлече незаконската одлуката за изградба на улица на Кеј
Во посточекиот ДУП за Мал Ринг, никаде нема предвидено таква улица, туку подземна сервисна улица, како што и јасно се гледа на планот. 

Општина Центар го реновира осветлувањето во основните училишта

 • 14 март 2017
 • Број на прегледи: 59
 • 0 Коментари
Општина Центар го реновира осветлувањето во основните училишта
Општина Центар започна со комплетна санација на надворешното осветлување во седумте основни училишта на територија на општината.
12345678910 Последна