mk-MKen-US
Општина
Центар

Старт на Училишните спортски игри “Лига Центар 2018“

 • 29 ноември 2017
 • Број на прегледи: 142
 • 0 Коментари
Старт на Училишните спортски игри “Лига Центар 2018“
Градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ, ја отвори “Лига Центар 2018“. Вкупно 350 ученици од сите седум основни училишта во општина Центар ќе се натпреваруваат во 4 спортски дисциплини и во шах.

Заврши “Лига Центар 2017“, медали и пехари за најдобрите

 • 26 мај 2017
 • Број на прегледи: 527
 • 0 Коментари
Заврши “Лига Центар 2017“, медали и пехари за најдобрите

Спортските игри “Лига Центар 2017“ завршија со доделување награди на најдобрите поединци и екипи. Учествуваа 400 ученици од 7-те основни училишта на територијата на Општина Центар, кои се натпреваруваа во 5 спортски дисциплини: кошарка, ракомет, одбојка, фудбал и шах.

120 ученици, утре ќе се натпреваруваат во шах во “Лига Центар 2017“

 • 4 мај 2017
 • Број на прегледи: 582
 • 0 Коментари
120 ученици, утре ќе се натпреваруваат во шах во “Лига Центар 2017“
Утре, во основното училиште “Ј.Х. Песталоци“, учениците од сите седум основни учлишта на територија на општината ќе се натпреваруваат во шах, во рамките на училишните спортски игри “Лига Центар 2017“.

“Кочо Рацин“ на прво место во фудбал во Лига Центар 2017

 • 4 мај 2017
 • Број на прегледи: 872
 • 0 Коментари
“Кочо Рацин“ на прво место во фудбал во Лига Центар 2017
Учениците од ООУ “Кочо Рацин“ го освоија првото место во рамките на спортските игри “Лига Центар 2017“ во фудбал. Во финалето се сретнаа екипите на “Кочо Рацин“ и “Јохан Хајнрих Песталоци“. 

Резултати од прво коло - кошарка “Лига Центар“

 • 29 ноември 2016
 • Број на прегледи: 753
 • 0 Коментари
Резултати од прво коло - кошарка “Лига Центар“

Резултати од првото коло во кошарка во овогодинешната лига Центар.

Резултати од прво коло за одбојка во Лига Центар

 • 29 ноември 2016
 • Број на прегледи: 706
 • 0 Коментари
Резултати од прво коло за одбојка во Лига Центар

Резултати од прво коло одбојка за девојчиња во Центар.

Старт на „Училишната спортска лига Центар“

 • 23 ноември 2016
 • Број на прегледи: 1486
 • 0 Коментари
Старт на „Училишната спортска лига Центар“

Градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски, ја отвори „Училишната спортска лига Центар“.

Вкупно 336 ученици од сите 7 основни училишта во општина Центар, ќе се натпреваруваат во 4 спортски дисциплини: фудбал, кошарка, ракомет и одбојка.

“Лига Центар 2016“

 • 5 мај 2016
 • Број на прегледи: 1403
 • 0 Коментари
“Лига Центар 2016“

Општина Центар и годинава традиционално ги организира Училишните спортски игри “Лига Центар 2016“.

Училишните спортски игри “Лига Центар“ се одржуваат во 4 дисциплини: фудбал, кошарка, ракомет и одбојка – девојчиња и натпревари во шах.

ЖОК “Работнички“ со четврта победа во одбојкарската лига

 • 28 ноември 2015
 • Број на прегледи: 877
 • 0 Коментари
ЖОК “Работнички“ со четврта победа во одбојкарската лига

Женската одбојкарска екипа “Работнички“во  четвртиот  натпревар од првенствто во одбојка за жени ја декласираше екипата на ОК Универзитет „Гоце Делчев“ од Штип.

Одбојкарките на “Работнички“ беа надмоќни на теренот и натпреварот го добија со 3:0.

1234