mk-MKen-US
Општина
Центар

Одржана повторна јавна презентација за Нацрт ДУП-от И 03 – локалитет “Мирче Мацан“

 • 18 јули 2018
 • Број на прегледи: 10
 • 0 Коментари
Одржана повторна јавна презентација за Нацрт ДУП-от И 03 – локалитет “Мирче Мацан“
Денеска, во просториите на салата на Советот на општина Центар се одржа повторна јавна презентација на Нацрт Деталниот урбанистички план Градска Четврт И 03-локалитет “Мирче Мацан“.

Децата ќе глумат и ќе учат за театарот на драмска работилница во Капиштец

 • 18 јули 2018
 • Број на прегледи: 6
 • 0 Коментари
Децата ќе глумат и ќе учат за театарот на драмска работилница во Капиштец
Минатите две среди децата од Центар цртаа на ликовната работилница, свиреа на музичката, а оваа среда ќе глумат и ќе гледаат театарска претстава на драмската работилница, која ќе се одржи во 18:30 часот, во паркот Капиштец.

ООУ Димитар Миладинов – дел од еТвининг семејството

 • 16 јули 2018
 • Број на прегледи: 70
 • 0 Коментари
ООУ Димитар Миладинов – дел од еТвининг семејството
Минатата недела, во просториите на Националната агенција за европски и образновни програми и мобилност, му беше доделен сертификат на општинското основно училиште “Димитар Миладинов“, кое стана едно од 1212-те училишта наградени на ниво на Европа.

Стотици деца го исполнија со звуци паркот Капиштец

 • 12 јули 2018
 • Број на прегледи: 35
 • 0 Коментари
Стотици деца го исполнија со звуци паркот Капиштец
Насмеани детски лица и звуци од десетици перкусивни инструменти вчера го исполнија со забава и музика паркот Капиштец, каде што се одржа вториот настан во рамките на проектот „На одмор сум во Скопје сум - Општина Центар мисли на мене“.  

Децата ќе свират и ќе прават инструменти на музичка работилница во Капиштец

 • 11 јули 2018
 • Број на прегледи: 31
 • 0 Коментари
Децата ќе свират и ќе прават инструменти на музичка работилница во Капиштец
Детското лето во Центар продолжува. Минатата среда стотици деца цртаа во паркот Капиштец, а оваа среда, 11 јули, на истото место во 18:30 часот најмладите жители на општина Центар ќе имаат можност да учествуваат на музичка работилница.

“Здравко Заборавко“ – летна претстава за најмладите

 • 6 јули 2018
 • Број на прегледи: 32
 • 0 Коментари
“Здравко Заборавко“ – летна претстава за најмладите

Вчера во паркот Капиштец, како дел од фестивалот Жапчиња 2018, театарот Арт Вени Види ја одигра претставата Здравко Заборавко.

„ОСТАВИ ГО ТАБЛЕТОТ, СИМНИ СЕ ПРЕД ЗГРАДА“ –МААЛСКИОТ ЖИВОТ И ДЕТСКИТЕ ИГРИ ЛЕТОВО СЕ ВРАЌААТ ВО ЦЕНТАР

 • 4 јули 2018
 • Број на прегледи: 60
 • 0 Коментари
„ОСТАВИ ГО ТАБЛЕТОТ, СИМНИ СЕ ПРЕД ЗГРАДА“ –МААЛСКИОТ ЖИВОТ И ДЕТСКИТЕ ИГРИ ЛЕТОВО СЕ ВРАЌААТ ВО ЦЕНТАР
Идејата е преку едукативни и уметнички работилници, низ игра, да се стимулираат најмладите жители на општина Центар

Утре, детска ликовна работилница во паркот Капиштец

 • 3 јули 2018
 • Број на прегледи: 47
 • 0 Коментари
Утре, детска ликовна работилница во паркот Капиштец
Утре, во паркот Капиштец, со почеток од 18 часот, ќе се одржи детска ликовна работилница, како дел од проектот “Остави го таблетот, симни се пред зграда“.

Нови 26 енергетско-ефикасни фасади во општина Центар

 • 25 јуни 2018
 • Број на прегледи: 220
 • 1 Коментари
Нови 26 енергетско-ефикасни фасади во општина Центар
Општина Центар продолжува со  реализацијата  на уште едно предизборно ветување. Тоа е проектот за обновени енергетско-ефикасни фасади. Ова е  со цел да се обезбеди поквалитетен живот на граѓаните на Центар. 
12345678910 Последна