mk-MKen-US
Општина
Центар

Заврши лигата во шах

Заврши лигата во шах

Вчера заврши лигата во шах од спортските училишни игри Центар 2015, со завршен турнир на сите основни училишта од општина Центар. 

На турнирот учество земаа 7 екипи со по 8 ученици, по една екипа од секое основно училиште. Завршниот турнир беше одржан во аулата на ОУ Јохан Хајнрих Песталоци, во спортска, натпреварувачка и фер атмосфера.

Конечен редослед:

1во место - ОУ Димитар Миладинов

2ро место - ОУ Св. Кирил и Методиј

3то место - ОУ Коле Неделковски

Училиштата на првопласираните три екипи добија пехари, а учесниците во турнирот добија златни, сребрени, односно бронезни медали.

  • Галерија
  • Коментари

Ве молиме најавете се или регистрирајте се за да објавувате коментари.

Печати
Категории: Настани, Спорт
Означувања:
Оценете ја оваа вест:
5.0