mk-MKen-US
Општина
Центар

Екипата на Ј.Х Песталоци победник во лигата за фудбал

Екипата на  Ј.Х Песталоци победник во лигата за фудбал

Денес  заврши  фудбалската  лига на  основните училишта во општина Центар. Во фајналфорот се сретнаа четири екипи на училиштата Ј.Х.Песталоци, Коле Неделковски, Кирил и Методиј и Димитар Миладинов. Во борбата  за трето место,  екипата на Кирил и Методиј беше поуспешна .

За првото место се сретнаа  екипите на Ј.Х. Песталоци и Коле Неделковски. Екипата на Песталоци успеа со 2:1 да го победи противникот и со тоа да го освои победничкиот пехар и првото место  во Лигата за фудбал,  во рамките на училишните спортски игри „Центар 2015“.

  • Галерија
  • Коментари

Ве молиме најавете се или регистрирајте се за да објавувате коментари.

Печати
Категории: Спорт
Означувања:
Оценете ја оваа вест:
Нема оценка